Sport

A győzelemért és a békéért viselt Z betűt a mellkasán az orosz tornász

Twitter
Twitter

Az orosz állami média szerint, ha még egy esélyt kapna, ugyanúgy cselekedne, mondta Ivan Kuljak orosz tornász, aki a dohai világkupaversenyen bronzérmet szerzett korláton, majd az eredményhirdetésen a mellkasára ragasztott Z betűvel – az Ukrajnát támadó orosz tankokon és egyéb katonai járműveken látható szimbólummal – jelent meg.

Kapcsolódó
Putyin elleni merényletre buzdít a pólóedző: „Nincs más kiút”
Nem egy ijedős típus, de ami Ukrajnában történik, az őt is megrémíti.

A Nemzetközi Torna Szövetség úgy fogalmazott, a megdöbbentő viselkedése miatt indított vizsgálatot a 20 éves sportoló ellen.

Ha lenne egy második esély, és ismét választanom kellene, hogy Z betűvel a mellkasomon megyek-e ki, vagy sem, pontosan ugyanezt tenném

idézte Kuljakot a Russia Today.

„Láttam a katonaságunknál, és utánanéztem, mit jelent ez a szimbólum. Kiderült, azt jelenti, hogy a győzelemért és a békéért. Senkinek nem kívántam rosszat. Sportolóként mindig a győzelemért fogok küzdeni és kiállok a békéért.”

Kuljak azt mondta, bosszantották az ukránok, amikor kitűzték nemzeti zászlójukat a dohai rendezvényen, miközben az eseményen az orosz tornászok csak semleges sportolóként versenyezhettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik