Sport téli olimpia 2022

A valóság árnyaltabbnak tűnik – reagált Liu Shaoang panaszára a MOB

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Április elsejétől a sportigazgatói posztot betöltő Fábián László lesz a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára. Többek között erről döntött szerdán a szervezet elnöksége, amely először ült össze a január 29-én elnökké választott Gyulay Zsolt vezetésével, írta az MTI.

Kapcsolódó
Liu Shaoang beleszállt a MOB-ba a téli olimpián átélt kellemetlenségek miatt
Az újdonsült olimpiai bajnoknak az jött le, ők vannak a MOB-ért, és nem a szervezet van a sportolókért.

A MOB honlapjának beszámolója szerint a grémium támogatta Fábián László főtitkári kinevezését, így az olimpiai bajnok öttusázó sportigazgató április 1-jétől tölti be a pozíciót. Elődje, Vékássy Bálint 2017 augusztusától látta el a főtitkári feladatokat.

A napirendi pontok között a februári pekingi téli olimpia és a márciusi finnországi téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál is szerepelt.

A téli olimpia beszámolóját Fábián László terjesztette elő. Emlékeztetett a történelmi sikerekre, a nem mindennapi nehézségekkel zsúfolt kvalifikációs időszakra, a nagyon szigorú, buborékrendszerű lebonyolításra. Elmondta, hogy most egy rövid szakmai anyag került az asztalra, amelyet a részvétellel kapcsolatos jelentéssel a MOB közgyűlése fog tárgyalni az elnökség előterjesztésére.

Az elnökség megvitatta a pekingi olimpián résztvevő sportolók sajtóban megjelent aggályait is.

Az ülésen jelenlévők és a játékokon résztvevő sportvezetők számára a valóság jóval árnyaltabbnak tűnik, és kezdeményezték a téma megfelelő fórumokon való átbeszélését, áll a MOB honlapján.

A tagok döntöttek a finnországi Vuokattiban megrendezésre kerülő márciusi téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon résztvevő magyar küldöttség összetételéről, és annak kötelező védettségéről. Az eseményre 30 magyar sportoló utazhat; a versenyzők alpesi síben, női jégkorongban, rövidpályás gyorskorcsolyában, műkorcsolyában és hódeszkában fognak megmérkőzni Európa legeredményesebb ifjúsági korú téli sportolóival.

Döntöttek a Budapesti Olimpia Bizottság elnökének személyéről is: lemondását követően Szalay-Berzeviczy Attilát Bényi Szabolcs – korábbi MOB-tag, a Magyar Evezős Szövetség egykori elnöke és a MOB gazdasági bizottságának tagja – váltja. A mandátum lejárta után, a következő négy évre újra megszavazták a Sport Állandó Választottbíróság elnökének Nébald Györgyöt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik