Sport

Kéziválogatott: Chema Rodríguez közel a megállapodáshoz

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Március 18-án és 19-én a magyar férfi kézilabda-válogatott Gummersbachban és Kasselben vív egy-egy mérkőzést az Eb-hetedik Németországgal az április közepén esedékes Litvánia elleni oda-visszavágós vb-selejtezőre való felkészülés jegyében.

Mivel a januári Eb-kudarc, a 15. hely után a Magyar Kézilabda Szövetség nem hosszabbított a Gulyás István, Chema Rodríguez, Nagy László – utóbbit a szövetség alelnöki tisztségéből is egyelőre felfüggesztették – edzőtrióval, bő egy hónapja van az elnökségének arra, hogy megtalálja az új szövetségi kapitányt. Az MKSZ Chemával tárgyal.

Mivel az idő fogy, az MKSZ operatív igazgatóját azzal a kérdéssel kerestük meg, hogy két, illetve öt hét múlva, a kulcsfontosságú vb-selejtezőn ki irányítja a válogatottat a kispadról.

„Tény, hogy Chemával tárgyalunk, ám a két fél szempontrendszere ütközik. Neki élő szerződése van a Benficával, nekünk főállású szövetségi kapitányra van szükségünk.

Erős felételeket fogalmaztunk meg, amelyek találkozni látszanak a spanyol szakember szándékával. Megegyezés egyelőre nincs, de kijelenthető, nem vagyunk messze a megállapodástól

– vázolta a helyzetet érdeklődésünkre Novák András. Arra a kérdésünkre, hogy ez egyben azt is jelenti-e, hogy az MKSZ hajlandó kivásárolni az edzőt portugál munkáltatója szerződéséből, azt felelte:

Nem feltétlenül. Azt viszont igen, hogy közép- és hosszú távú célunk a szerződtetése, és az, hogy főállású szövetségi kapitányunk legyen.

Információnk szerint Chema Rodríguezt 2023-nyaráig köti a szerződése a portugál bajnokság jelenlegi harmadik helyezett csapatához. Optimális esetben tehát a felek egymás tenyerébe csapnak legkésőbb a létfontosságú áprilisi vb-selejtező kezdetéig.

Amennyiben addig nem sikerül megállapodniuk, úgy B tervre lesz szükség. Úgy tudjuk, ezzel a lehetőséggel is számol a szövetség. Ezért utóbbi esetben az sem elképzelhetetlen, hogy a három-négy potenciálisan bevethető magyar szakember közül

ideiglenesen Juhász István mesteredző, az MKSZ szakmai bizottságának az elnöke ülne le a kispadra a litvánok ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik