Sport

Közel állt a bravúrhoz, de végül alulmaradt a magyar Davis Kupa-csapat

Muhammad FAROOQ / AFP
Muhammad FAROOQ / AFP

A magyarok 3-2-es vereséget szenvedtek a Sydney-ben rendezett Ausztrália-Magyarország tenisz Davis Kupa-selejtezőn.

A pénteki nyitónap után 1-1-re állt a párharc, mivel Piros Zsombor kikapott Alex de Minaurtól, majd Fucsovics Márton legyőzte Thanasi Kokkinakist.

Kapcsolódó
Piros szerint főleg a tüdeje nem bírta, Fucsovics egyenlített
1-1 az állás az Ausztrália-Magyarország tenisz Davis Kupa-selejtezőn.

A második játéknapot a magyar csapat kezdte jobban, mivel a Marozsán Fábián, Valkusz Máté duó két szettben legyőzte az ausztrálok párosát,

vagyis egy győzelemre kerültünk a továbbjutástól.

A világranglistán 35. helyen álló Fucsovics a nála öt hellyel jobban álló De Minaurral találkozott, és a hazai játékos az első játszmát rövidítésben nyerte 7:6-ra, a másodikban pedig 3:0-ra elhúzott, és végül 6:4-re lett az övé.

A párharcról így Piros és Thanasi Kokkinakis meccse döntött. A világranglistán 240. magyar játékos rögtön elvesztette az adogatását, 99. helyezett ellenfelének a szervái viszont sebezhetetlennek bizonyultak, így 36 perc elteltével a görög származású Kokkinakis került szettelőnybe úgy, hogy adogatóként összesen öt pontot vesztett.

A tenyeressel keményen irányító rivális – aki párosban megnyerte a januári Australian Opent – a folytatásban is alig rontott, és 3-4 ütésből hibára tudta késztetni a melbourne-i Grand Slam-torna 2017-es junior bajnokát. A 22 éves magyar nem találta az ellenszert Kokkinakis gyorsításaira, a bréklabda továbbra is vágyálom maradt, így 1 óra 25 perc elteltével az ellenfél és a hazai válogatott ünnepelhetett.

Az ausztrálok hatodszor fordítottak 1-2-es hátrányból a DK-ban, ez előzőleg 2000-ben sikerült nekik, írja az MTI.

Az ausztrálok sikerük révén részt vehetnek a Davis Kupa-döntő szeptemberi csoportküzdelmeiben – ahonnan a legjobbak a novemberi negyeddöntőbe kerülnek -, míg a magyarok ugyancsak szeptemberben osztályozót vívnak a világcsoportban maradásért.

eredmény, Davis Kupa, selejtező:

Ausztrália – Magyarország 3-2
Thanasi Kokkinakis – Piros Zsombor 6:4, 6:4
Alex de Minaur – Fucsovics Márton 7:6 (7-4), 6:4
John Peers, Luke Saville – Marozsán Fábián, Valkusz Máté 4:6, 4:6

 

pénteken játszották:
Alex de Minaur – Piros Zsombor 7:5, 6:2
Thanasi Kokkinakis – Fucsovics Márton 6:7 (4-7), 6:1, 3:6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik