Sport

Nem hibáztatja az orosz sportolókat, de nem játszik ellenük az ukrán teniszező

Paul Crock / AFP
Paul Crock / AFP

Nem lép pályára orosz riválisa ellen Jelina Szvitolina, a Monterreyben zajló, 239 ezer dollár (75 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztorna első helyen kiemelt ukrán játékosa, ugyanis azt várja, hogy a teniszes szervezetek (WTA, ATP, ITF) tegyenek eleget a Nemzetközi Olimpiai Bizottságának, és maximum semlegesként engedjék indulni az orosz és fehérorosz játékosokat a nemzetközi tornákon.

Kapcsolódó
A kézilabda sem kér az oroszokból, ez több BL-csapatot is érint
Felfüggesztették az orosz és fehérorosz válogatottak és klubcsapatok szereplését.

A világranglista 15. helyezettje hétfőn a Twitter-oldalán jelezte, nem az orosz sportolók tehetnek a kialakult helyzetről és köszönettel, tisztelettel adózik azoknak az orosz és fehérorosz sportolóknak, akik felszólalnak szülőhazájuk ellen az Ukrajna ellen indított orosz hadművelet miatt.

Szvitolina a viadal nyitókörében az orosz Anasztaszija Potapovát kapta ellenfeléül. Bár többen is arról írtak, visszalépett, egy kommentben tisztázta, ez még nem történt meg, de ha a női versenyeket szervező WTA nem teszi meg a szükséges lépéseket, akkor biztosan nem játszik.

A mexikói tornán két magyar főtáblás: Udvardy Panna brazil ellenféltől kapott ki a nyitókörben szettelőnyből (1-6, 6-1, 7-5-tel ment tovább Haddad Maia), Gálfi Dalma pedig kínai rivális ellen kezd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik