Sport téli olimpia 2022

Még nem merte visszanézni összeomlásait a norvég sífutó

Jiang Hongjing / XINHUA / Xinhua via AFP
Jiang Hongjing / XINHUA / Xinhua via AFP

Még nem merte visszanézni azokat a képeket és videókat, amelyek az összeomlásáról készültek, nyilatkozta Ingrid Landmark Tandrevold, a norvégok biatlonversenyzője, akit a csapatorvos két versenyszám után kivizsgálásra hazaküldött a pekingi téli olimpiáról.

Kapcsolódó
Kétszer is rosszul lett az olimpián, a szíve miatt hazaküldték a világbajnok sílövőt
Ingrid Landmark Tandrevold vasárnap elájult a célban, orvosa szerint ez már nem vicc.

A 25 éves, váltóval háromszoros világbajnok sportoló előbb a 7,5 km-es sprintversenyben az ötödik helyen ért célba, de a célban összeesett. Két nappal később az üldözéses 10 km-es távon akár érmes is lehetett volna, de az utolsó kilométereken annyira elkészült az erejével, hogy miután a 14. helyen átvánszorgott a célvonalon, ismét a földre zuhant.

Azóta felépült a rossz élményből, de azt mesélte, hogy még nem nézte vissza a felvételeket.

Még nem is nagyon szeretném látni, bár kíváncsi vagyok, mert magam sem értem, mi történt. Valószínűleg megtekintem valamikor, de most egy kicsit korainak érzem

nyilatkozta.

A sportoló elmondta, az elmúlt héten több vizsgálaton is átesett, amelyek semmilyen rendellenességet nem mutattak ki.

„Több kardiológusnál jártam, végeztek EKG-méréseket, CT-vizsgálatokat, de semmit sem találtak. Megkaptam az engedélyt a versenyzésre” – tette hozzá.

Ez azt jelenti, hogy ott lesz március elején a finnországi Kontiolahtiban rendezendő világbajnokságon.

„Teljesen eláraszt az a sok szeretet és törődés, amit kaptam – mind a biatloncsaládomtól, mind az otthoniaktól és mindenkitől, aki látta az olimpiát. Nagyon sokat segített, hogy láttam, mennyien kívánnak nekem minden jót” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik