Sport téli olimpia 2022

Liu Shaoang: Amikor felkeltem, éreztem, hogy ma olimpiai bajnok leszek

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Megszületett a téli olimpiák első olyan aranyérme, amit egyéni számban nyert magyar sportoló, miután Liu Shaoang első lett a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyében.

Az immár kétszeres olimpiai bajnok – 2018-ban a férfi váltóval lett aranyérmes –  azt mondta, kell még idő neki, hogy leülepedjen benne az érzés, hogy megnyerte. Igaz, azt is hozzátette, amikor vasárnap reggel felkelt, érezte, hogy olimpiai bajnok lesz.

„Remélem, sikerült olyan élményt szerezni az országnak, amit sosem fognak elfelejteni az emberek. Sokat vártam a szerencsére, és nem indult jól az olimpia, hiszen pozitív lett a Covid-tesztem, nem tudtam a többiekkel együtt kiutazni a helyszínre.

Az 1000 és az 1500 méteres verseny nem jött össze, és aztán azt éreztem, nem fogok várni a szerencsére, hanem magamnak megküzdeni minden nehézséggel. Nyugodt voltam az első futamtól kezdve, és átgondoltam, miben hibáztam négy évvel ezelőtt

– értékelt Liu Shaoang.

A gyorskorcsolyázókra még egy futam vár, a váltó B döntője szerdán, úgyhogy most lesz idő pihenni, és persze ünnepelni is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik