Sport

Hosszabbításban dőlt el a kézi-Eb bronzmeccse

Attila KISBENEDEK / AFP
Attila KISBENEDEK / AFP

A dán kézilabda-válogatott szerezte meg az Európa-bajnoki bronzérmet, miután hosszabbításban 35-32-re verte az olimpiai bajnok francia csapatot.

Kapcsolódó
Francia válogatott kapus érkezhet a Szeged kézicsapatához
Ha hihetünk a pletykáknak, Wesley Pardin 2023 nyarát csatlakozhat.

Kiegyenlített játékot hozott a mérkőzés eleje, egészen 4-4-ig nem tudott elhúzni egyik csapat sem. Ezután viszont Franciaország egy 5-1-es sorozattal meglógott. Ekkor sokan temették már a skandinávok éremesélyét, de apránként felzárkózott Dánia és szünetre már csak egy gól lett a különbség (13-14).

A második félidő ugyanúgy kezdődött, mint az első, vagyis mindkét válogatott hasonlóan jól játszott. A magas színvonalú mérkőzésen előbb a dánok kerültek háromgólos előnybe, majd a franciák egyenlítés után két gólra léptek el. Borítékolható volt az őrült rohanás a hajrára, főleg miután 28-28-nál kissé megtorpantak a felek, ennek megfelelően Dika Mem az utolsó percben egyenlített, így hosszabbításra volt szükség.

Ebben viszont meghökkentően nagy lett a különbség, Niklas Landin szenzációsan védett és öt perc alatt a dánok négy góljára csak eggyel válaszoltak a franciák. Az utolsó öt percre sem változott a játék képe, végül Dánia 35-32-re nyert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik