Sport lineup

Elég pocsék érzés lehet: 56 védéssel zársz egy meccsen, de kikap a csapatod 6-0-ra

Christian Petersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Christian Petersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A Calgary Flames úgy nyert 6-0-ra a Columbus Blue Jackets otthonában, hogy klubcsúcsot jelentő 62 alkalommal lőtt kapura az NHL legutóbbi játéknapján.

Matthew Tkachuk kétszer volt eredményes, Johnny Gaudreau három gólpasszt adott, míg Jacob Markström 23 lövést hárított, így már hatodszor nem kapott gólt, amivel vezeti a statisztikát.

A Flames eddigi rekordja 59 kapura lövés volt 1977. március 15-éről, amikor még Atlantában működött a klub, valamint 1991. február 23-áról.

A sorozatban harmadik vereségüket elkönyvelő hazaiak lett kapusa, Elvis Merzlikins 56-szor védett.

A Toronto Maple Leafs három emberelőnyös góllal verte szétlövés után a vendég Anaheim Ducksot, amely az 54. percben egyenlített Vinni Lettieri révén. A csatár édesapja, Tino az 1986-os mexikói labdarúgó-világbajnokságon a magyarok ellen 2-0-ra elveszített csoportmérkőzésen védte a kanadaiak kapuját.

A Chicago Blackhawks 8-5-re verte a házigazda Detroit Red Wings alakulatát, megszakítva négy vereségből álló sorozatát. Dylan Strome NHL-pályafutása első mesterhármasát ütötte és adott egy gólpasszt is, a négy pontja pedig egyéni csúcs.

A San Jose Sharks kisebb meglepetésre győzött 4-1-re Washingtonban, a Capitals először kapott ki megszakítás nélkül kétszer alapjátékidőben az idényben.

A Colorado Avalanche sorozatban 17. hazai összecsapásán győzött. A Boston Bruns ellen előbb 37 másodperccel a vége előtt egyenlített, majd a hosszabbításban Cale Makar megszerezte a második pontot is együttesének. A denverieknek rossz hír, hogy vezérük, Nathan MacKinnon az első harmadban fejsérülést szenvedett, és nem tudott visszajönni. Az ellene szabálytalankodó Taylor Hall először végleges kiállítást kapott, ám a visszajátszások alapján végül 2 percre kellett kiülnie a büntetőpadra.

Eredmények:

Columbus Blue Jackets – Calgary Flames 0-6
Toronto Maple Leafs – Anaheim Ducks 4-3, szétlövés után
Washington Capitals – San Jose Sharks 1-4
Detroit Red Wings – Chicago Blackhawks 5-8
Colorado Avalanche – Boston Bruins 4-3, hosszabbítás után

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik