Sport

Egyedül akarta átevezni az óceánt, holtan találtak rá

Philippe Lopez / AFP
Philippe Lopez / AFP

Holtan találtak a tengeren a 75 éves francia Jean-Jacques Savint, aki január elsején azért indult útnak kenujával, hogy megpróbálja egyedül átevezni az Atlanti-óceánt. A tragikus hírt a sportember csapata osztotta meg.

„Sajnos ezúttal az óceán erősebb volt barátunknál, aki annyira szerette a vitorlázást és a tengert” – olvasható a közleményben.

A francia 2019-ben egy nagy hordóban már teljesítette a távot, ezúttal úgy tervezte, hogy körülbelül három hónapot tölt a 8 méteres kenujában, amelyet a barátjaként emlegetett.

Csütörtök este azonban változott a helyzet, Savin két vészjelzést is leadott, családja azóta sem kapott hírt róla. Pénteken aztán a kenuját felborulva találták meg az Azori-szigetek közelében, a család beszámolója szerint

Jean-Jacques holtteste élettelenül feküdt kabinjában. Az egykori katonai ejtőernyős, aki múlt héten libamájjal és pezsgővel ünnepelte 75. születésnapját a tengeren, január 1-jén indult útnak a dél-portugáliai Sagresből, azzal a céllal, hogy egyedül keljen át az óceánon.

Philippe Lopez / AFP Jean-Jacques Savin január elsején indult el utolsó útjára

Szerdán még azt írta közösségi oldalán, hogy az erős szél miatt hosszabb lesz az útja, és gondjai vannak a napenergiával. De hozzátette, nincs veszélyben.

Úgy tervezte, hogy ha megérkezik Ponta Delgada gyönyörű kikötőjébe, orvosolja a problémákat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik