Sport

Djokovic: Kényelmetlenül éreztem magam, amiért az elmúlt hetekben én voltam a középpontban

MARTIN KEEP / AFP
MARTIN KEEP / AFP

Eldőlt Novak Djokovic ügye: a hússzoros Grand Slam-győztes szerb teniszező nem indulhat az év első nagy tornáján, az Australian Openen.

Djokovic, aki nincs beoltva a koronavírus elleni vakcinával, különengedélyt kapott a szervezőktől, mivel decemberben átesett a fertőzésen, de amikor megérkezett Ausztráliába, megvonták a vízumát. Később a bíróság a javára döntött, végül azonban Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter érvénytelenítette a vízumát, és ez ellen hiába fellebbezett a teniszező jogi csapata.

Kapcsolódó
Eldőlt a huzavona: Djokovicot hazaküldik az Australian Openről
A háromfős döntnöki testület egyhangúlag elutasította a szerb teniszező fellebbezését.

„Rendkívül csalódott vagyok a bíróság döntése miatt, de természetesen tiszteletben tartom és együttműködőm a hatóságokkal az országból való távozásommal kapcsolatban.

Kényelmetlenül éreztem magam, amiért az elmúlt hetekben én voltam a középpontban, remélem most mindenki a versenyre, a játékra koncentrálhat. Mindenkinek a legjobbakat kívánom a tornára

– nyilatkozta Djokovic, hozzátéve, bízik benne, hogy hamarosan újra játszhat az Australian Openen.

A 34 éves Djokovic kilenc alkalommal nyerte meg az év első Grand Slam-tornáját (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021), amivel rekordernek számít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik