Sport

Hosszú Katinka nem vonul vissza, a századik világversenyen nyert érmére hajt

Kovács Tamás/MTI
Kovács Tamás/MTI

Hosszú Katinka szombaton a Nemzeti Sportnak adott interjújában világosan kijelentette, hogy egyelőre esze ágában sincs visszavonulni.

Ez a hír szerdán járta be a sajtót, miután az Index saját értesüléseire hivatkozva arról írt, hogy az úszónő idén még vállalja az Eb-t és a világbajnokságot, de utána befejezi aktív pályafutását. A háromszoros olimpiai bajnok azonban kategorikusan kijelentette, nem gondolkozik még a visszavonuláson.

„Biztos, hogy egyszer visszavonulok, és az is biztos, hogy már sokkal kevesebb van előttem, mint mögöttem az úszásban”

– foglalta össze röviden az álláspontját a 32 éves versenyző.

Kapcsolódó
Hosszú Katinka nem tud róla, hogy visszavonulna
Reagált a hírre a háromszoros olimpiai bajnok.

Hosszú Katinka a beszélgetés során elmondta, hogy a tokiói olimpia nem sikerült számára jól, de nem is érezte, hogy sikerült volna jól felkészülnie rá a járvány miatt.

„Egyértelműen kijelenthetjük, hogy én aztán tényleg megsínylettem a koronavírus-járványt. Utálok kifogásokat keresni, Tokió előtt sem tettem, noha valójában azt sem tudtam, mi történik velem és körülöttem:

egyszerűen nem voltak kapaszkodóim, nagyjából nyolc éve nem történt olyan velem, mint a járvány idején. Nem voltak versenyek, nem haladtam a megszokott út mentén, nem tudtam egyről a kettőre lépni, kicsit úgy éreztem, emiatt hátrányban is vagyok a többiekhez képest”

Ha ez még nem lett volna elég, Tokió kiheverése után koronavírusos is lett, újabb kihagyás várt rá. A nagy pihenés után viszont újult lendülettel vetette magát munkába és hatalmas célt tűzött ki maga elé Hosszú.

„Szeretném, ha én lennék az első úszó a világon, akinek száz érme van a világversenyekről. Eddig kilencvenhatot szereztem, és ugyan már ezzel is én vezetem ezt a különrangsort, nagyon motivál, hogy magyar úszó, nevezetesen én legyek az, aki először eléri a százat.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik