Sport

Újabb francia sportoló szeretne magyar válogatott lenni

Valljuk be, nem a legtipikusabb folyamat, hogy vezető nyugati nemzetek sportolói veszik fel a magyar állampolgárságot, és lesznek hasznos tagjai a magyar válogatottaknak, ám akad azért példa rá. Speciel Loic Negonak ez már sikerült. A MOL Fehérvár labdarúgója Franciaországban született, végigjárta a francia U-válogatottakat, majd öt évvel azt követően, hogy Magyarországra, az ÚJPEST FC-hez igazolt, 2019-ben felvette a magyar állampolgárságot is. 2020-ban húzta először magára a nemzeti mezt, azóta ezt még 17-szer tette meg, többek közt a nyári Eb-n is, ezalatt két gólt lőtt.

Az ő mintáját követheti Geraldine Mahieu, a Dunaújváros női vízilabdacsapatának francia centere, aki kedden tett állampolgársági esküt.

Nem kérdés, hogy jobban izgultam, mint életem során bármelyik mérkőzés előtt vagy alatt. A meghitt és ünnepi pillanatok után most már semmi akadálya nincs annak, hogy megharcoljak a helyemért a magyar válogatottban, ha erre lehetőséget kapok

– idézte a szövetség honlapja a 28 éves játékost, aki részt vett az olimpiai bronzérmes nemzeti csapat legutóbbi, november végi összetartásán.

Hivatalosan immáron Mahieu Geraldine – akit az uszodák világában Zsuzsinak becéznek – 2017 óta játszik Magyarországon, a farncia válogatott színeiben már többször megmérkőzött a Bíró Attila csapata ellen, és szülőhazája válogatottjával biztosan ott lehetett volna a 2024-es párizsi olimpián. Mivel már többször szerepelt hazája válogatottjában, ahhoz, hogy a magyar válogatiottban játszhasson, a két nemzet szövetségének kell megállapodnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik