Sport

Legjobb nyolcba várja az Eb-n a magyar kéziválogatottat az MKSZ

Illyés Tibor/MTI
Illyés Tibor/MTI

A legjobb nyolc közé kerülés a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elvárása a férfiválogatottal szemben a januári magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon.

Hazai pályán nincs próbálkozás, ki kell szolgálnunk a szurkolóinkat, és minél több mérkőzést megnyerni. Hatalmas esély számunkra, hogy hazai pályán játszhatunk, örök élményt kell szereznünk mindenkinek. A szövetség azt várja el tőlünk, hogy a legjobb nyolc közé kerüljünk, amivel egyetértek.

– nyilatkozta az európai szövetség (EHF) honpajának Nagy László, az MKSZ alelnöke.

Nagy László szerint Európa hat legjobb csapata még elérhetetlen, de a magyarok tudása elég lehet a legjobb nyolc közé jutáshoz. Kifejtette, hogy a válogatott átlagéletkora 25 év körül van, így első körben az a cél, hogy a következő cirka nyolc évben stabilan a legjobb nyolc-tíz között legyen Magyarország csapata.

Kapcsolódó
Nehéz helyzetbe kerülne az MKSZ, ha Szlovákia visszalépne az Eb-rendezéstől
Német értesülés szerint a férfi kézilabda Európa-bajnokság társrendezője a koronavírus miatt kiléphet.

A magyar válogatott a B csoportban január 13-án kezd Hollandia ellen 20:30-tól, majd sorrendben Portugáliával és Izlanddal találkozik. A középdöntőbe az első két helyezett jut be. A 24 csapatos Európa-bajnokságon 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik