Sport

Meglepetés az országos bajnokságon: 68 éves vívó győzte le a világbajnokunkat

Czagány Balázs/MTI
Czagány Balázs/MTI

A tokiói olimpián ezüstérmes, világbajnok párbajtőröző, Siklósi Gergely már a selejtezőben, a legjobb 64 között kiesett az országos bajnokságon.

Már a csoportkörben látszott, nem megy Siklósinak, hiszen a mezőny legidősebb indulója, a 68 esztendős Imreh László, 5:4-re legyőzte  a világ egyik legjobbját. 2019 egyéni világbajnoka a csoportjából ennek ellenére továbbjutott, ám a 64 közé jutásért a harmadikként rangsorolt klubtárs, Keszthelyi Zsombor 5:5 után zsinórban 7 egylámpást szúrt, és végül 15:10-re nyert.

A vívásban előfordul azért, hogy az ember meg tud verni egy jó vívót, a jobb kikap a gyengébbtől. Ez most egy ilyen szerencsés pillanat volt a számomra. Beszéltünk az asszó után, mondtam, ne haragudjon, hogy ez az eredmény most nagyobb nyilvánosságot kap, de abszolút pozitívan viselkedett, egyikünk sem csinált nagy ügyet ebből

– mesélte a Blikknek Imreh, aki azt is megjegyezte, nem ez volt pályafutása legnagyobb győzelme, korábban a veterán csapat Európa-bajnokságon az olimpiai és világbajnok Volker Fischert is megverte.

A szövetség összefoglalója is kiemelte, Siklósi rendkívül sportszerűen gratulált Keszthelyinek és Imreh Lászlónak is a győzelemhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik