Sport

Kiskorú szexuális zaklatásával vádolnak egy edzőt

https://iarovelitegymnastics.com/
https://iarovelitegymnastics.com/

A USA Gym orvosa, Larry Nassar, és az őt feljelentő több, mint száz tornásznő évek óta húzódó ügye után újabb esetről számolt be az amerikai média. Több helyi és országos internetes portál, így az nbcdfw.com is beszámolt arról, hogy december 10-én, pénteken a Dallasi Rendőrkapitányság Gyermekek Elleni Bűnözés Elleni Osztálya szövetségi nyomozók segítségével letartóztatta Edouard Iarovot.

Kapcsolódó
Károlyi Márta: A Károlyi-ranch nem Drakula pincebörtöne volt
Károlyi Béla felesége kivételt tett a 24.hu-val, amikor elmesélte az életútját Székelyudvarhelytől Onestin, majd Déván át Texasig, a hatéves Nadia Comanecitől Mary Lou Rettonon és Simone Bileson át Larry Nassarig.

A 69 éves tornászedzőt egy 14 év alatti gyermek ellen folytatólagosan elkövetett szexuális zaklatással vádolják. A dallasnews.com azt írja, az óvadékot 200 ezer dollárban határozták meg, és a helyi rendőrség az esetleges további áldozatok azonosításához a lakosság segítségét kéri.

Edouard Iarov származását tekintve kazah és nem akárki. Bő négy évtizede szereplője a nemzetközi tornasportnak, a rendszerváltás előtt többek között annak a Valeri Liukinnak volt az edzője, aki 1988-ban, Szöulban két arany és két ezüstérmet szerzett szovjet tornászként. Iarov később Kanadában vállalt munkát, ahol Tony Smith edző munkáját segítette Kyle Shewfel 2004-es olimpiai felkészülésében, aki talajon lett aranyérmes. Az ismert szakember 2012 óta él Dallasban, ahol Elite Gymnastics néven nyitott és vezetett egy tornatermet.

A USA Gym oldalán egyelőre nem kommentálta az ügyet. A dfw.cbslocal.com ugyanakkor arról számolt be, hogy az amerikai tornaszövetség hivatalos oldalán Iarov a felfüggesztett és a határozathozatalra váró korlátozás alá vont személyek listáján szerepel. A lap az írja, az Egyesült Államok területén lévő tornacsarnokokban, rendezvényeken az edző számára tilos felügyelet nélkül kiskorúakkal érintkezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik