Sport

Amíg kint ítéletidő tombolt, addig bent kikapott a Szeged

Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP
Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP

A Pick Szeged 34-30-ra kikapott a dán Aalborg HB vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a kilencedik forduló szerdai játéknapján, írta az MTI.

Kapcsolódó
Ilyen összeomlást is ritkán látni kézilabdameccsen
A női világbajnokság nyitányán a házigazda spanyolok elképesztőt hajráztak.

A meccs az eredetileg tervezettnél két órával később, 20.45-kor kezdődött, mert a nagy havazás miatt a két csapat nem tudott időben megérkezni a csarnokba, de az ítéletidő miatt mindössze 500 néző jutott el az összecsapásra.

Kapkodva kezdett mindkét együttes, a Szeged három és fél perc után tudott először gólt dobni. Felváltva estek a találatok, ez a sorozat a 12. percben szakadt meg, és 8-5-nél Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője időt kért.

Kapcsolódó
Schatzl Nadine pozitív mintát produkált a kézivébé előtt
Lukács Viktóriát kontaktszemélyként izolálták, Fodor Csenge csatlakozik a kerethez.

Azonban nem javult fel a játék, fokozatosan növelte előnyét az Aalborg. A magyar csapat közel tíz perc után volt eredményes (18. perc: 10-6). A cserék révén viszont valóban új lendületet kapott a magyar bajnok, és Mikler Roland védéseinek is köszönhetően a szünet előtt már az egyenlítés is meglehetett volna, ám az utolsó percben két eladott labdát követően 16-14-es dán előnnyel vonultak el a felek pihenőre.

A fordulás után is szoros volt a csata, az Aalborg nem tudott ellépni, viszont a Szeged sem tudott egyenlíteni. Aztán emberelőnyük alatt a dánok 25-22-re elhúztak, innen indult az utolsó negyedóra. Az északiak védekezése és kapusteljesítménye is jó volt ebben a szakaszban, így nem volt igazán esély a hátrány faragására.

Az 50. percben, 28-24-nél Pastor megint időt kért, de ahogy agresszívebb játékra tért át együttese, a dán kollégája is próbálta rendezni a sorokat. A hajrában a hazaiak kapusa, Simon Gade remekelt, így a magyarok minden maradék reménye elszállt.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Nikolaj Christensen volt kilenc góllal, Lukas Sandell nyolcszor volt eredményes, szegedi részről Bánhidi Bence és Mario Sostaric hét-hét találatot szerzett.

Férfi kézilabda BL, A csoport, 9. forduló

Aalborg HB (dán) – Pick Szeged 34-30 (16-14)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik