Sport

Elmarad a derbi, mert az újpesti hokicsapat nem tud kiállni a Fradi ellen

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Sérülések és betegségek miatt az UTE nem tud a szükséges 13+1 fővel kiállni a jégkorong Magyar Kupában a Ferencváros ellen kedden, így a zöld-fehérek a legjobb négy közé jutnak.

A mérkőzést azért nem lehetett elhalasztani, mert a koronavírus-járvány idején a versenyszabályzat ezt nem engedélyezi, ráadásul az ificsapatokból sem töltheti fel a keretét az újpesti hokicsapat.

Sajnos a Magyar Kupa szabályzata szerint arra nincs lehetőség, hogy junior játékosokkal töltsük fel a keretet, mert az U21-es és az U18-as utánpótlásunk egy külön csapat, az Újpesti Jégkorong Akadémia színeiben már szerepelt a kiírásban, így az ő nevezésük az UTE csapatában Magyar Kupa-mérkőzésre nem engedélyezett

– idézte a lila-fehérek honlapja Virág Csaba vezetőedzőt.

A sok sérült és beteg miatt már a DEAC és a Győr elleni Erste Liga-mérkőzésekre is három sorral állt ki az Újpest, vasárnap pedig Benk András orra eltört a Győr ellen, Varga Arnold pedig hétfő reggelre betegedett meg. A mérkőzést 5-0-s gólkülönbséggel az FTC javára írják jóvá és a zöld-fehérek jutnak a legjobb négy közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik