Sport koronavírus

Milák Kristóf kiszabadult a karanténból, ott lehet a vébén

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A kazanyi rövidpályás Európa-bajnokság után több úszónk is koronavírusos lett, köztük Milák Kristóf is. A 200 pillangó olimpiai bajnoka számára így veszélybe került a decemberi vb-részvétel, azonban edzője, Virth Balázs azt mondta, van rá esély, hogy elinduljon a világbajnokságon.

Kiszabadult a karanténból, hétfőn kardiológiai vizsgálaton vett részt, amelynek eredményét látva az orvosok kimondták, hogy elkezdheti a munkát – persze csak szép fokozatosan terhelhetjük őt

mondta a Nemzeti Sportnak Virth.

Kezdhetnek mindent elölről, a következő két hétben türelmesen dolgoznak, viszont mire eljutnak oda, hogy Milák teljes értékű edzésmunkát végezhet, addigra elkezdődik a vébé Abu-Dzabiban.

Nincs más választásunk, mint újratervezni a felkészülést. Kristóf sem boldog, hiszen annak ellenére, hogy a huszonötös medence nem az ő terepe, nagyon akarta ezt a rövidpályás világbajnokságot

– így Milák Kristóf edzője, aki azt azért megjegyezte, hogy az úszó neve egyelőre kérdőjelesen szerepel a vb-re utazó magyar csapatban.

Kapcsolódó
„A Spartacus elnöke figyelmeztetett, vigyázni kell Turival, mert kemény ember”
Cseh Lászlóval készített interjúnk lavinát indított el. Egyre másra szólalnak meg az úszók, akik Turi György verbális és tettleges túlkapásairól mesélnek. Cikkünkben a korábbi klubelnöke, kollégái megszólaltatásával arra keressük a választ: miért nem derült ez ki korábban?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik