Sport

Olimpikonjaink kampányolnak leendő olimpikonjainkért

Idén kilencedik alkalommal hirdeti meg a BOM azt az ösztöndíjprogramját, amellyel olyan fiatalokat támogatnak, akik élsportolói karrierjük mellett felsőfokú tanulmányokat is folytatnak.

A Magyar Olimpiai Bizottság első elnökéről elnevezett Berzeviczy Albert Ösztöndíjra 2021. november 15. és 2022. január 15. között várják olyan fiatal tehetségek jelentkezését, akik olimpiai- vagy paralimpiai kerettagok, és élsportolói karrierjük mellett állami ösztöndíjas vagy költségtérítéses felsőfokú képzésen tanulnak.

A program 2014-es indulása óta töretlen népszerűségnek örvend. A BOM az elmúlt években már több mint 150 sportolót, összesen több mint 100 millió forinttal támogatott, közvetetten pedig közel 81 diplomával tette gazdagabbá ösztöndíjasait.

„Az olimpián részt venni, és ott kiemelkedőt nyújtani talán a legcsodálatosabb dolog, amit egy sportoló a pályafutása során átélhet. Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy ösztöndíjasaink közül idén Tokióban többen is megtapasztalhatták ezt az élményt, és legalább ekkora öröm, hogy ösztöndíj- és karrierprogramunkkal ehhez mi is hozzájárulhattunk” – fogalmazott Váradi-Bóta Kinga, a BOM főtitkára.

A BOM Alapítvány korábbi és jelenlegi olimpikonjai és paralimpikonjai közreműködésével kampányt indít Facebook és Instagram oldalán, hogy minél több fiatallal ismertessék meg az ösztöndíjprogram előnyeit és lehetőségeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik