Sport

Jakabos elfogyott a végére, ötödik lett az Eb-n

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Jakabos Zsuzsanna az ötödik helyen végzett kedden az úszók kazanyi rövidpályás Európa-bajnokságán 400 méter vegyesen. Ez volt a verseny első döntője.

Jakabos holtversenyben a legjobb idővel jutott be a döntőbe kedden délelőtt, ami nem volt meglepetés azt követően, hogy az elmúlt hetekben remekelt a világkupa-sorozatban és halmozta az érmeket.

Kapcsolódó
Cseh László: Lelki terrorban éltünk, ez nem kérdés
Nagyinterjú minden idők legsikeresebb nem olimpiai bajnok úszójával, aki az első és a második hely közti különbségről, Michael Phelpszről, a vízben sírásróla , félelemről és arról is vall, ki és miért gondolja azt, hogy csak az a jó versenyző, akit sikerül testileg, lelkileg megtörni.

A 100 pillangót a leggyorsabban teljesítette a magyar úszó, aki háton is megtartotta a vezetést, a mellúszásban azonban visszább esett, 250 méternél már a negyedik volt. Innen már nem tudott feljebb kapaszkodni, végül bő 2 másodperc hátránnyal, 4:32.68-as idővel ötödikként csapott célba.

A fő feladat az volt, hogy figyeljek magamra és ússzam ki magam. Ebben most ennyi volt

– mondta a döntő után Jakabos az M4-nek, és arról is beszélt, végigversenyezte az elmúlt hónapokat, nem csalódott az ötödik helyével.

A győzelem a török Viktoriya Günesé lett, a szerb Anja Crevar és az olasz Sara Franceschi ért még oda a dobogóra.

Milák Kristóf két számban is döntős

Az esti programban még két magyar volt érdekelt: Milák Kristóf két, míg Szabó Szebasztián egy számban jutott fináléba az elődöntőkből. A 200 méter pillangó olimpiai bajnoka előbb 50 méter háton 23.50 másodperccel az éppen döntőt érő nyolcadik időt érte el, míg 100 méter pillangón nagyszerű hajrával 49.71 másodperccel másodikként kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé.

Utóbbi számban járt sikerrel Szabó is, aki 49.83 másodperccel ötödikként került fináléba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik