Sport

Belebukott az amerikai hokicsapat vezérigazgatója egy szexbotrányba

Jonathan Daniel/Getty Images
Jonathan Daniel/Getty Images

Lemondott az Egyesült Államok hokiválogatottjának vezérigazgatói posztjáról, valamint a Chicago Blackhawks vezérigazgatói posztjáról Stan Bowman.

A sportvezető ellen azért indult nyomozás, mert egy szexuális erőszak ügyében nem sikerült megfelelően eljárnia. Az amerikai jégkorong-válogatott már javában a 2022-es téli olimpiára készül, ezért Bowman úgy látta jobbnak, ha távozik és nem zökkenti ki a tornára készülő csapatot.

A történtek ismeretében úgy hiszem akkor jár legjobban az amerikai csapat, ha félreállok

– idézi az Inside the games Bowmant.

Bowman videoelemzője, Brad Aldrich ellen indult az első vizsgálat 2010-ben, aki szerint kölcsönös beleegyezés alapján létesített szexuális kapcsolatot egy játékossal. Az érintett azonban azt vallotta, hogy nem egyezett bele az aktusba, vagyis megerőszakolta őt az edző. Ezt az ügyet újra elővették, mert 2013-ban nem született érdemi döntés az esetről.

A bíróság újra megvizsgálta Aldrich ügyét, amelyben azt állapította meg, hogy a Chicago Blackhawks nem tett meg mindent a történetek tisztázására, sőt épp ellenkezőleg, inkább eltussolni próbálták. Ebben Bowman is nyakig sáros volt, mint a szakember felettese. A bíróság 2 millió dolláros büntetést szabott ki, aminek a felét egy a nemi erőszak áldozatait segítő szervezetnek kell eljuttatnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik