Sport

Kevesebb versenyszámot vállal a jövőben Hosszú Katinka

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

Kevesebb versenyszámot vállal majd a jövőben Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai bajnok úszó.

A 32 éves olimpikon az M1 aktuális csatornának adott nyilatkozatot, amelyben elárulta, hogy túlzásba vitte az edzést a készüléskor, ezért ezen változtatni fog a jövőben. Szabadabb és kevésbé stresszes felkészülés után kevesebb versenyszámban áll majd rajtkőre a jövőben.

A legfontosabb dolog, amit a nyári olimpián megtanultam, hogy sokkal jobban kell figyelnem magamra. Úgy érzem, Tokió előtt túlzásba vittem az edzéseket, mind többet és többet tréningeztem, de legközelebb sokkal jobban fogok hallgatni magamra és a szervezetemre

– mondta Hosszú, aki a japán fővárosban még nem is érezte igazán, hogy mennyire fáradt.

Az úszó elmondása szerint abban az állapotában a 400 méter vegyesen elért ötödik helyezés volt a maximum, amit ki tudott hozni magából. Ezúttal hosszú pihenőt adott magának, de múlt héten már edzésbe állt, a decemberi rövidpályás világbajnokságra már csúcsformába szeretne lendülni.

A kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszó a jövőben kevesebb versenyszámra koncentrál majd, és mivel alapvetően vegyesúszó, ezért abban biztos, hogy elsősorban a vegyesre fog készülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik