Sport lineup

Soha nem volt még ilyen rossz hetük az NFL rúgójátékosainak

ROB CARR / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
ROB CARR / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Az NFL hétfő esti rangadója elég drámai mérkőzést hozott, amelyen a Baltimore Ravens egy óriási fordítást mutatott be (a franchise történetében a harmadik legnagyobbat), és végül hosszabbítást követően 31-25-re nyert.

Kapcsolódó
Rasszista, homofób és szexista levelek miatt távozik az NFL-edző
Lemondott, mert nem akar zavaró tényező lenni.

Három negyeden keresztül működött az, amit az Indianapolis Colts eltervezett, még úgy is ellépett 22-3-ra a vendégcsapat, hogy Rodrigo Blankenship elrontott egy rúgást egy extra pontért és kihagyott egy mezőnygólkísérletet is. A Colts még a negyedik negyed elején is 25-6-ra vezetett,

aztán beindult a Ravens.

Az irányító Lamar Jackson káprázatosan játszott, a hajrában megtalálta Mark Andrewst, akinek két touchdownt érő passzt adott, valamit kétszer is sikerült két pluszponttal megfejelni a támadást. A Coltsnak mindezek ellenére is lett volna esélye megnyerni a mérkőzést, de Blankenship kihagyott egy 41 yardos mezőnygólkísérletet négy másodperccel a rendes játékidő vége előtt.

Az összefoglaló, amit az NFL YouTube-csatornáján lehet megnézni:

A hosszabbításban négy és fél percbe telt a Baltimore-nak, hogy TD-t érő támadást vigyen végig, Marquise Brown kapta el Jackson passzát. Az irányító 442 passzolt yarddal zárt és 86 százalékos pontossággal osztogatta a labdát, ilyen kiemelkedő játékot még senki sem nyújtott az NFL történetében.

A 4/1-es győzelmi mutatóval az Amerikai Főcsoport második helyén álló Ravensnek egy nagy sorozata így is megszakadt: a csapat 43 meccs után először nem jutott 100 futott yard fölé. A 43-as sorozat 1940 óta a leghosszabb volt a ligában.

Volt egy negatív rekord is a játéknapon, a rúgójátékosok hozták össze: összesen 13 olyan próbálkozás maradt ki a mostani kör mérkőzésein, ami extra pontért ment. Blankenship rontása hozta el mélypontot, akiről egyébként

a meccs után kiderült, hogy csípősérülést szenvedett a bemelegítésnél, úgy játszott.

NFL, 5. játékhét

Baltimore Ravens-Indianapolis Colts 31-25 – hosszabbítás után

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik