Sport

Erre azért nem számított a Veszprém kézicsapata Kielcében

A Telekom Veszprém 32-29-re kikapott a lengyel Lomza Vive Kielce otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Kapcsolódó

Már a meccs elején akadozott a vendégek támadójátéka, Mateusz Kornecki pedig bravúrosan védett. Momir Ilic vezetőedző a 12. percben időt kért, mert a taktikusan védekező Kielce 6-2-re elhúzott, ám a játék képe a folytatásban sem változott, írta az MTI.

A 18. percben már 12-5-re vezetett a lengyel csapat, ezért a veszprémi kapuba Vladimir Cupara helyére Rodrigo Corrales érkezett, és büntetőt védett.

A hazaiak azonnali piros lap miatt elveszítették a fehérorosz Arcjom Karaljokot, és mivel sorozatban három gólt kaptak, a 27. percben 15-12 volt az állás. A hátralévő időben a lengyelek ismét magabiztossá tették előnyüket, így a szünetben megint öt gól volt a különbség a csapatok között (17-12).

A második felvonást ismét a Kielce kezdte jobban, és amikor már 22-15-re vezetett, bár ez még csak a 37. percben történt, lehetett tudni, hogy a sokat hibázó Veszprém ezúttal nem lesz képes fordítani. A lengyelek a végén már 32-26-ra is vezettek, a meccs utolsó három találatát pedig a Magyar Kupa címvédője dobta Jorge Maqueda, Dejan Manaszkov és Gasper Marguc révén.

A mezőny legeredményesebb játékosa a veszprémi Petar Nenadic volt kilenc góllal, Marguc öt, Maqueda négy alkalommal talált be. Hazai részről Alex Dujshebaev hét góllal zárt. A kapusok közül Mateusz Kornecki 11, Rodrigo Corrales tíz lövést védett.

Az egy győzelemmel és egy vereséggel álló Veszprém jövő szerdán a címvédő Barcelonát fogadja.

Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló

Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló
Lomza Vive Kielce (lengyel) – Telekom Veszprém 32-29 (17-12)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik