Shuhei Yokoyama / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP
Sport

Roger Federer: A nehezén már túl vagyok

Már javában zajlik Roger Federernek, a svájciak teniszsztárjának a térdműtét utáni rehabilitációja. A 40 éves klasszis hétfőn egy zürichi sajtóeseményen közölte, hogy a harmadik operációt követően jól érzi magát, és lépésről lépésre halad előre a gyógyulásban, írta az MTI.

Kapcsolódó
A nap, amikor Billie Jean King visszavágott az „anyák napi mészárlásért”
Billie Jean King 48 éve, 1973. szeptember 20-án győzte le Bobby Riggst.

„A nehezén már túl vagyok, ilyenkor mindig a következő nap a jobb” – nyilatkozta a 20-szoros Grand Slam-bajnok.

Kihívás lesz visszatérnem a pályára, de szeretnék mihamarabb elkezdeni a kondíciós edzéseket. Ehhez még kell egy kis türelem

– tette hozzá.

Federer augusztusban jelentette be, hogy újabb beavatkozás esedékes a jobb térdében, ezért kihagyja a US Opent, és hónapokig nem versenyezhet. Legutóbb a wimbledoni negyeddöntőben játszott, majd lemondta a szereplést a tokiói olimpián.

A négygyermekes családapa több mint egyéves kihagyást követően márciusban, Dohában tért vissza, ám azóta mindössze 13 meccset játszott.

Federer elmondta, hogy lehetségesnek tartja, hogy valaki megnyerje a naptári Grand Slamet, ehhez idén Novak Djokovic nagyon közel került, 27 győzelme mellett mindössze egyszer kapott ki: éppen a US Open-fináléjában.

Federer háromszor jutott el mind a négy nagydöntőbe egy év alatt, de soha nem nyerte meg az összest, így Rod Laver a legutóbbi teniszezp, akinek ez sikerült még 1969-ben.

Azt hiszem, lehetséges, ezt Djokovic, Rafa Nadal és jómagam is megtapasztalhatta, hiszen többször is rendkívül közel kerülünk hozzá. De kell egy kis szerencse.

Ajánlott videó