Sport

Szöges cipővel rúgták le hátulról a magyar atlétát

Czeglédi Zsolt/MTI
Czeglédi Zsolt/MTI

Baleset miatt kiesett a 3000 méteres akadályfutásban induló Tóth Lili Anna a berlini nemzetközi atlétikai versenyen.

Kapcsolódó
Tóth Lili Anna: Nagyon sok mindenkiért futottam
A 22 éves futó tavaly még 9:53-at tudott 3000 méteren, most bátor futással 9:30-as időt ért el, és ez majdnem döntőt ért.

Az első vizesároknál éppen átkelni igyekvő magyar atlétát hátulról rúgta meg szöges cipőjével egy ellenfele, amitől az olimpián 18. helyez záró Tóth elesett és kificamodott a válla. Ellentétben a luzerni esésével, most nem tudta maga a helyére tenni a vállát.

„Még nem sikerült megnéznem a verseny videófelvételét, de az a gyanúm, hogy egy kenyai atlétanő szögese talált el, ami már önmagában is fájdalmat okozott, de nem akkorát, mint a vállficamom. Azonnal jöttek a mentősök, a szomszédos fizioterápiai központba szállítottak, ott pedig

közölték, hogy a kiugrott vállamat csak úgy tudják a helyére tenni, ha előtte elaltatnak. Mi mást tehettem volna, mint hogy belegyeztem, és már el is „aludtam”. Felajánlották, hogy kórházban is megvizsgálnak, amire azt mondtam, hogy azt majd inkább Budapesten, ezért a vérző lábam ellátása és egy, a sérült vállamat rögzítő kötés elhelyezése után el is engedtek.

– nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a balszerencsés atlétanő.

A magyar versenyző saját egyéni csúcsát szerette megjavítani a versenyen, amivel dobogós helyezést ért volna el. A tokiói olimpián elért 9:30.96-os idejét akarta tovább faragni, a berlini ISTAF-on pedig Gesa Krause nyert kereken 9:26.00-val.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik