Sport

„Senki nem tudja megmondani, hogy ez mennyire jó vagy rossz” – megvan a magyar kosárválogatott vb-selejtezős csoportja

Varga György/MTI
Varga György/MTI

Az olimpiai ezüst- és a legutóbbi világbajnokságon bronzérmes franciákkal, valamint a portugálokkal és a montenegróiakkal került egy csoportba a magyar férfi kosárlabda-válogatott a 2023-as vb selejtezőjében.

Meg kell tartanunk az idáig mutatott eredménysorozatot, és továbbmenni a harmadik fordulóba, utána pedig megpróbálni kijutni a világbajnokságra. Egyelőre szerintem senki nem tudja megmondani, hogy ez a csoport számunkra mennyire jó vagy rossz

– mondta Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány az M1 aktuális csatornának.

A kapitány szerint Montenegró sokkal magasabb szinten van, mint a mieink, azonban az elmúlt tíz évben nem fejlődött, miközben a magyar csapatnak sikerült.

A novembertől 2023 februárjáig tartó európai vb-selejtezősorozatban a nyolc darab négyfős csoportból az első három-három együttes jut tovább a kvalifikáció második szakaszába. Ezután a megmaradt 24 együttes négy hatos csoportban folytatja úgy, hogy valamennyien magukkal viszik a korábban szerzett pontjaikat. Végül mind a négy csoportból az első három utazhat a vb-re, amelynek Indonézia, Japán és a Fülöp-szigetek ad otthont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik