Sport

„Az édesapja nyomdokaiban van” – ámulva nézték, ahogy Benedek Tibor fia vízilabdázik

A válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás szép jövőt jósol Benedek Mórnak.

A háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor fiát, Benedek Mórt mindenki ámulva nézte azon a budapesti gálamérkőzésen, amelyen a KSI fiataljai közé beállt pólózni többek között Hárai Balázs, Nagy Viktor és Hosnyánszky Norbert.

„Valószínűleg most sokkal jobb állapotban is voltak a fiatal pólósok, mint mi, akik két hét pihenő után becsobbantunk a vízbe. A KSI eleve egy nagyon jó utánpótlásbázis, de még ebből a csapatból is vannak komoly, kiemelkedő tehetségek: Mórra gondolok, egyébként” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert.

A 14 éves Benedek Mór a 7-7-re végződött, négyszer ötperces találkozón öt gólt szerzett, és elmondta róla a véleményét a meccsen játékvezetőként közreműködő Märcz Tamás.

Az egyik legtehetségesebb játékosa ennek az egyébként is nagyon ügyes Központi Sport Iskola csapatának, úgyhogy az édesapja nyomdokaiban van. Jó úton jár, jó csapatban van, jól készül, jó edzői vannak, úgyhogy minden lehetősége megvan neki is arra, hogy a legmagasabb szintet elérje

– fogalmazott a férfi pólósok szövetségi kapitánya.

A gálamérkőzés apropója az volt, hogy a férfi és a női bajnokság névadó szponzora, az E.ON hét évvel meghosszabbította támogatói szerződését a Magyar Vízilabda Szövetséggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik