Sport koronavírus

Karantén alatt halt meg a kínai úszóedző, öngyilkosságra gyanakodnak

Elhunyt a tokiói olimpián járt vietnámi úszócsapat kínai edzője, miután visszatért Hanoiba a japán fővárosból – adta hírül az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz portál.

Huang Kuo-huj a vietnámi főváros egyik szállodájában halt meg, ahol a koronavírus-járvány miatt kötelező kéthetes karanténját töltötte a vietnámi olimpiai csapat többi tagjával együtt.

Halálának okát még nem erősítették meg, de a VnExpress szerint a hatóságok öngyilkosságra gyanakodnak. A vietnámi újság úgy tudja, hogy Huang augusztus 11 -én hunyt el és a karantén miatti elszigetelség okán a rendőrségi vizsgálat eredményére is várni kell.

A kínai szakember 2003-ban kezdett együtt dolgozni a vietnámi úszókkal, akik tevékenysége nyomán számos érmet nyertek az Ázsiai Játékokon és a Délkelet-ázsiai Játékokon (SEA Games), és került ki keze alól a 2018-as ifjúsági olimpián aranyérmes versenyző is. Tanítványa, a 2019-es SEA Games 1500 méteres gyorsúszó bajnoka Nguyễn Huy Hoàng (képen) a tokiói olimpián nem volt helyezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik