Sport

Fucsovicson az esőszünet sem segített Cincinnatiban

Laurent Gillieron / MTI / EPA / Keystone
Laurent Gillieron / MTI / EPA / Keystone

Fucsovics Márton az első fordulóban búcsúzott a Cincinnatiban zajló tenisztornán, a világranglistán 37. helyezett magyar játékost a 12. helyen kiemelt kanadai Félix Auger-Aliassime (17.) győzte le hétfőn két szettben, 2 óra 23 perces mérkőzésen.

Az MTI tudósítása szerint az első játszmában Fucsovicsnak 5:4-nél és 40-30-nál adogatóként szettlabdája volt, de nem tudott élni vele, ahogyan ellenfele sem 6:5-nél és 40-30-nál, így rövidítésre került sor, amit Auger-Aliassime meglepően simán, 7-0-ra nyert meg.

Kapcsolódó
Roger Federer nagyon rossz híreket kapott
A svájci klasszisra újabb térdműtét és több hónapos kihagyás vár.

Az esőzés miatt rövid időre félbeszakadt második felvonásban a magyar teniszező kétszer is megnyerte a kanadai adogatójátékát, ám a sajátját négyszer veszítette el, így elbukta a sok hibával tarkított mérkőzést, és nem sikerült a 32 közé jutnia.

A két játékos harmadszor találkozott egymással – harmadszor is kemény borításon -, és párharcukban Auger-Aliassime 2-1-re vezet.

Fucsovics ezen a meccsen tért vissza a vállsérülését követően, ezt megelőzően a wimbledoni Grand Slam-torna negyeddöntőjében lépett pályára.

Idén ez volt a negyedik torna, amelyen az első körben búcsúzott.

A nők mezőnyében a francia nyílt bajnokságon döntős orosz Anasztaszija Pavljucsenkovának vissza kellett lépnie, mert még mindig a múlt heti, montreali torna helyszínén tartózkodik, ugyanis nem kapta meg az amerikai vízumot.

A tokiói olimpián vegyes párosban aranyérmes játékos elmondta, reményei szerint hamarosan rendeződik az ügye, és az augusztus 30-án kezdődő amerikai nyílt bajnokságon már pályára léphet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik