Sport

25 év után van újra két magyar a budapesti tenisztorna negyeddöntőjében

facebook.com/Hungarian-GP
facebook.com/Hungarian-GP

A budapesti tenisztorna csütörtöki játéknapján Gálfi Dalma és Udvardy Panna is nagyszerű győzelmet aratva jutott a negyeddöntőbe.

Eddig csak egyszer, az 1996-os első Hungarian GP-n fordult elő, hogy két magyar szerepelt a nyolc között, 25 éve Temesvári Andrea csapott össze Kuti Kis Ritával a Római-parton a negyeddöntőben.

Időrendi sorrendben Gálfi játszott előbb, a világranglista 176. helyezettje a szlovák Anna Karolina Schmiedlovával (126.)  szállt szembe. A 22 éves magyar játékos 3:1-re, majd 5:2-re elhúzott úgy, hogy közben mindössze egy bréklabdát kellett hárítania. Végül magabiztosan kiszerválta a szettet. A második játszma szorosabban alakult, egy-egy brék után 5:5-ig együtt haladt a két teniszező, de Gálfi higgadt maradt és megnyerte a meccset. A folytatásban a szerb Olga Danilovic (164.) vár rá.

Forrás: sofascore.com

Udvardy Panna a hatodik kiemelt Aljakszandra Szasznoviccsal (86.) csapott össze, aki a nyitókörben Babos Tímeát győzte le, bár a magyarok legjobbja csípősérülés miatt a második szettben feladta a mérkőzést. Miután Szasznovics két brékkel 4:1-re elhúzott, nem úgy nézett ki a meccs, hogy a magyar játékos elfeledtetheti a 118 világranglistás helynyi különbséget. Udvardy azonban megrázta magát és bátor játékkal 5:5-nél utolérte riválisát. Rövidítésben 4-4 után már csak Udvardy nyert pontot, így játszmaelőnybe került. Lendületben maradt Udvardy, 3:1-re meglépett és tartotta a különbséget, ami a minszki játékost zavarta meg.

Forrás: sofascore.com

A nap utolsó meccse is magyar érdekeltségű volt, mivel Gálfi párosban Bondár Annával az oldalán játszott az elődöntőért, de alulmaradt a Stollár Fanny, Mihaela Buzarnescu páros ellen. Stollárék 6:2, 7:5 arányban nyertek, a döntőért pedig az Irina Bara, Sara Errani páros ellen léphetnek pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik