Sport lineup

Nem bírta elviselni csapata égését, alattomosan támadt rá ellenfelére

RONALD MARTINEZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
RONALD MARTINEZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Története során harmadik alkalommal jutott be az NBA nagydöntőjébe a Phoenix Suns, amely összesítésben 4-2-vel búcsúztatta a Los Angeles Clipperst a nyugati konferencia fináléjában. A csütörtök hajnalban 130-103-ra mérkőzésen, ahogy a Phoenix egész szezonos menetelésében, az irányító Chris Paul játszotta a főszerepet:

a 36 éves játékos 41 pontot dobott és 8 asszisztot osztott ki (miközben egyszer sem adta el a labdát), nyolc triplakísérletéből hét is beakadt.

A negyedik negyedben, kevesebb, mint hat perccel a mérkőzés vége előtt is hárompontost süllyesztett el a gyűrűben, amivel 26 pontra nőtt csapata előnye, amivel lényegében el is dőlt a mérkőzés. Épp a kispad felé tartott egy időkérésnél, amikor az ellenfélből Patrick Beverley-nek eldurrant az agya és alattomosan, hátulról fellökte Pault – Beverley-t kiállították.

A szurkolók és a játékostársak körében is népszerű, az NBA történetének ötödik legtöbb gólpasszát kiosztó Chris Paul karrierje során először játszhat majd a nagydöntőben. Persze egyedül nem lenne erre képes, mindenképpen ki kell emelni

  • Devin Bookert (27 pontot átlagol meccsenként a rájátszásban),
  • Deandre Aytont (átlagban 16,2 pont, 11,8 lepattanó) és
  • Jae Crowdert is, utóbbinak nem olyan kiemelkedőek a számai, ugyanakkor rengeteget tesz hozzá így is a csapat sikereihez.

A Phoenix most szusszanhat majd egyet, ugyanis a a keleti döntő a Milwaukee Bucks és az Atlanta Hawks között 2-2-es döntetlenre áll. A Suns eddig még egyszer sem volt bajnok.

Nyugati főcsoport, döntő, 6. mérkőzés

Los Angeles Clippers-Phoenix Suns 103-130

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4-2, a Phoenix javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik