Sport

Merkel aggódik a teltházas magyar Eb-meccsek miatt

AFP
AFP

Angela Merkel egy pénteki sajtótájékoztatón egyebek mellett arról beszélt: örömmel látta újra szurkolók ezreit Münchenben a lelátókon a német-francia meccsen, ugyanakkor amikor teltházas meccseket lát más országokban, akkor erősen szkeptikus, hogy vajon ez-e megfelelő válasz a jelenlegi helyzetre – írja az AP alapján a 444.

A német kancellár ezzel egyértelműen Magyarországra utalt, hiszen csak Budapesten láthatott teltházat, más országban különböző mértékben üres székeket kell hagyni a stadionban, Münchenben például csak minden ötödik helyet foglalhatják el a szurkolók.

Merkel emlékeztetett rá, hogy a járvány még nem ért véget, példaként felhozva Lisszabon esetét, melynek térségében hétvégére vesztegzárat vezettek be, miután a koronavírus-fertőzés újra sebesen terjedni kezdett. A portugál kormányt sokan bírálták amiatt, mert sok nézőt engedett be a Sporting meccsére Lisszabonban, valamint engedélyezte, hogy London helyett Portóban rendezzék a BL-döntőt, az érkező angol szurkolók pedig hozzájárulhattak a delta variáns terjedéséhez, a miniszterelnök utóbb elnézést is kért, mert nem sikerült betartatni a járványügyi előírásokat.

Pénteken felvetődött, hogy az UEFA Budapestre hozhatja az Európa-bajnokság elődöntőit és döntőjét, amennyiben az angolok nem teszik lehetővé, hogy mintegy 2500 VIP-tag karantén-kötelezettség nélkül utazhasson Londonba. Szijjártó Péter a hírre reagálva közölte, Magyarország készen áll a csúcsmeccsek megrendezésére, hozzátéve, ez egyetlen olyan helyszín, ahol biztosítani lehet a teltházat és a teljes futballélményt.

Koronavírus

Ajánlott videó

Olvasói sztorik