Marko Drobnjakovic / MTI / AP
Sport

Nem tudta megvédeni BL-címét a Fradi pólócsapata

A Ferencváros címvédőként a második helyen végzett a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2020-21-es kiírásában: Varga Zsolt együttese szombaton, a belgrádi nyolcas döntő fináléjában 9-6-ra kikapott az immáron kilencszeres győztes olasz Pro Reccótól.

Kapcsolódó

Már a találkozó előtt nehéz helyzetbe került a Ferencváros, ugyanis Sedlmayer Tamást utólagosan egy, az elődöntőben elkövetett durvasága miatt eltiltották a finálétól.

A legrangosabb európai kupa elhódítása mellett mindkét csapat számára javítási lehetőség is volt a döntő, mivel egyikük sem tudott hazája bajnokságában első lenni.

Az MTI tudósítása szerint az elődöntőhöz hasonlóan a játékvezetők csak úgy szórták a kiállításokat, tíz fórt osztottak ki az első negyedeben – öt-öt elosztásban -, így még inkább felértékelődött a létszámfölényes szituációk kihasználása. A Recco 3-2-re nyerte ezt a szakaszt úgy is, hogy Vogel Soma az utolsó másodpercekben ziccert védett.

A második negyedben is fej fej mellett haladtak a csapatok, a fiatal Vigvári Vendel és Vámos Márton is bombagólt szerzett a zöld-fehérektől, a felek döntetlennel mentek a nagyszünetre.

A harmadik játékrész elején sokasodtak Varga Zsolt gondjai, és nemcsak azért, mert másfél perc alatt két góllal elment az olasz csapat, hanem mert Jannisz Funtulisz és Mezei Tamás is kipontozódott. A Ferencváros úgy vágott neki az utolsó nyolc percnek, hogy másfél negyed óta nem szerzett gólt.

A hajrában az olaszok szinte csak őrizték az eredményt, a magyar együttes játékosai pedig egyre inkább elkészültek erejükkel és támadásban már nem tudtak veszélyesek lenni. A Recco négy perccel a vége előtt a mezőny legjobbjának, Dusan Mandicnak a harmadik találatával háromra növelte a különbséget, innen pedig már nem volt visszaút a magyar csapatnak.

Férfi Bajnokok Ligája, döntő

Pro Recco (olasz) – FTC-Telekom Waterpolo 9-6 (3-2, 2-3, 2-0, 2-1)
gólszerzők: Mandic 3, Figlioli, Di Fulvio 2-2, Younger, Echenique 1-1, illetve Vigvári, Constantin-Bicari 2-2, Vámos, Jaksic 1-1

 

a 3. helyért:
Brescia (olasz) – CN Barceloneta (spanyol) 13-7 (3-1, 6-2, 2-2, 2-2)

 

az 5. helyért:
Jug Dubrovnik (horvát) – Waspo Hannover (német) 16-11 (3-2, 6-1, 5-4, 2-4)

 

a 7. helyért:
Olympiakosz (görög) – CN Marseille (francia) 13-12 (5-2, 2-4, 4-4, 2-2)

Ajánlott videó