Sport

Tapintatlan újságírók miatt nem ad interjút a teniszsztár

Mark Brown/Getty Images/AFP
Mark Brown/Getty Images/AFP

A pénzbüntetés kockázata ellenére Oszaka Naomi japán teniszező úgy döntött, nem vesz részt egyetlen sajtótájékoztatón sem a Roland Garros alatt.

„Sok videót láttam olyan sportolóktól, akik egy vereség után letörten ültek a sajtószobában. Gyakran éreztem, hogy az emberek nem veszik figyelembe a sportolók mentális egészségi állapotát, és ez megerősítést nyer, amikor sajtótájékoztatót nézek, vagy akár részt is veszek azon.

Olyan kérdéseket tettek fel nekünk, amelyeket korábban is, vagy olyanokat, amelyek kétségeket ébresztenek bennünk. Nem akarok olyan emberekkel lenni, akik kételkednek bennem.

Hozzátette, azokkal az újságírókkal baráti kapcsolatokat ápol, akik fiatalabb kora óta interjút készítettek vele.

A Grand Slam-tornán a teniszezőkre pénzbírságot szabnak ki, ha nem hajlandóak megjelenni a sajtótájékoztatókon, függetlenül attól, hogy nyertek vagy vesztettek.

Oszaka azt írta, ha a szervezők továbbra is figyelmen kívül hagyják a sportolók mentális egészségét, akkor csak nevet az egészen.

Remélem, hogy az a jelentős pénzbírság, amelyet ezért kiszabnak, egy mentális egészséggel foglalkozó jótékonysági szervezethez fog kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik