Sport

Valter Attila: Gondoltam a rózsaszín trikóra a szakasz előtt

Gian Mattia D'Alberto / MTI / AP
Gian Mattia D'Alberto / MTI / AP

Valter Attila eddig szenzációs az olasz kerékpáros körversenyen, a Giro d’Italián, a hatodik szakasz után ugyanis nemcsak a legjobb 25 év alatti versenyzőnek járó fehér trikó az övé, hanem a rózsaszín is, ami azt jelenti, hogy összetettben ő áll az élen.

Kapcsolódó
Dörzsölgetjük a szemünket: Valter Attila átvette a vezetést a Girón
A fehér trikó után az éllovasnak járó rózsaszín is a magyar bringásé lett.

„Reggel viccelődtünk az összetett elsőséggel. Őszintén szólva gondoltam a rózsaszín trikóra a szakasz előtt, tudtam, hogy erősek a lábaim és jól tudok menni a hegyen. A végén figyeltem a többiekre is, amennyire tudtam. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült egy ilyen nehéz szakaszon tartanom a lépést a legjobbakkal” – nyilatkozta Valter angolul a közvetítő Eurosportnak, majd magyarul megköszönte a drukkolást, amit Magyarországról kap, egyúttal a csütörtökön kezdődött Tour de Hongrie mezőnyét is üdvözölte.

Valternek a hetedik szakaszon jó esélye lehet megőrizni a rózsaszín és a fehér trikót is, mivel pénteken sík etap vár a mezőnyre, és ha ez a várakozásoknak megfelelően sprintbefutót hoz, akkor minden bizonnyal nem változik az összetett élcsoportja.

Az összetett élcsoportja hat szakasz után:

1. VALTER ATTILA 22:17:06 óra
2. Evenepoel 11 mp hátrány
3. Bernal 16 mp h.
…87. Dina Márton 39:22 p h.

 

A legjobb 25 éven aluli versenyzők összetettjének élcsoportja:
1. VALTER ATTILA 22:17:06 óra
2. Evenepoel 11 mp hátrány
3. Bernal 16 mp h.

 

A 104. Giro d’Italián pénteken a Notaresco és Termoli közötti 181 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely 3479,9 kilométert tesz meg, amíg május 30-án célba ér Milánóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik