Sport koronavírus

„Azoknak a seggfejeknek, akik tagadják a járványt” – kiborult az atlétalegenda

JACK MIKRUT / SCANPIX SWEDEN / AFP
JACK MIKRUT / SCANPIX SWEDEN / AFP

Kiborult a vírustagadók népes táborára Patrik Sjöberg, a svédek legendás magasugrója, aki a koronavírus miatt két hétig kómában feküdt a kórházban.

Kapcsolódó
Még mindig hallja a démonokat a magasugrás egykori királya
De Patrik Sjöberg úgy érzi, radikális életmódváltásával elindult a gyógyulás útján.

Az 52 éves egykori világcsúcstartó megunta a harcot és miután felépült súlyos, tüdőgyulladással és vérmérgezéssel járó betegségéből, megosztott önmagáról egy képet, amelyet a kórházi ágyon készítettek róla.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Patrik Sjöberg (@242patrik) által megosztott bejegyzés

Közösségi oldalán azt írta, a képeket azoknak a borsóagyúaknak szánja, akik kételkednek a koronavírus létezésében.

„Körülbelül két hét után ébredtem fel a kómából, és olyan volt a testem, hogy nem ismertem magamra. Nagyon lefogytam” – írta.

Azoknak a seggfejeknek küldöm, akik tagadják a járványt, nekik beszélniük kellene a kórházi dolgozókkal. Az igazi hősökkel, akik ott dolgoznak, mint az állatok.

A bennem lévő kisördög úgy gondolja, hogy az átkozott vírustagadóknak és az oltásellenes idiótáknak ki kellene próbálniuk a fulladás érzését, anélkül, hogy segítséget kapnának a társadalomtól.”

Sjöberg 1985-ben a párizsi fedett pályás, 1987-ben pedig a római szabadtéri világbajnokságon nem talált legyőzőre, míg fedett pályás Európa-bajnokságon négyszer (1985, 1987, 1988, 19912) lett aranyérmes.

Az olimpiákkal nem volt szerencséje, Los Angelesben és Barcelonában ezüstöt, Szöulban bronzot nyert – ugyanakkor ő az egyetlen magasugró, akinek három különböző olimpián sikerült érmet szereznie.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Patrik Sjöberg (@242patrik) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik