Sport

Lőrincz Tamás: Egy dobás után fejre estem, de annyi baj legyen

A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő Lőrincz Tamás pályafutása negyedik Európa-bajnoki címét szerezte meg szombaton a varsói birkózó kontinensbajnokságon, miután a fináléban legyőzte török ellenfelét.

Kapcsolódó
Lőrincz Tamás Európa-bajnok
A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő magyar birkózó pályafutása negyedik Európa-bajnoki címét szerezte meg Varsóban.

Már egy-két héttel a verseny előtt éreztem, hogy jó formában vagyok, ez elég nagy magabiztosságot adott. Van bennem annyi világverseny, tudom, hogy pár héttel előtte mit kell érezni. A meccsek jól jöttek egymás után, bár voltak hibáim. De másfél év kihagyás után ez teljesen normális. A második összecsapáson volt egy holtpontom, amikor egy nagy dobás után fejre estem, azóta merevebb is a nyakam. De hát ennyi baj legyen, a döntő úgy sikerült, ahogy terveztem, abszolút uraltam a mérkőzést, minden bejött

– értékelt a Kossuth Rádiónak Lőrincz, majd hozzátette, a fő versenye természetesen a tokiói olimpia, a kontinensviadalra különösebben nem is készült, de jó megmérettetésnek bizonyult és kiderült: jó a felkészülés iránya.

A világbajnoki címvédő magyar klasszis pénteken a román Ilie Cojocarit, a horvát Antonio Kamenjasevicet és a fehérorosz Csimur Bergyiut is fölényesen verte, majd a négy között a vb-ötödik német Michael Felix Widmayert is könnyedén, 5-0-ra győzte le. A szombati fináléban az U23-as Eb-győztes török Yunus Emre Basar várt rá, aki nem tudott komolyabb ellenállást kifejteni Lőrincz korábbi riválisainál.

Lőrincz aranya a magyar küldöttség második varsói érme, miután pénteken Sastin Marianna (62 kg) második lett. Az Eb vasárnapi zárónapján Kiss Balázs (97 kg) a döntőben, Fritsch Róbert (72 kg) pedig a bronzmeccsen lép majd szőnyegre, míg Andrási József (60 kg) a vigaszágon lesz érdekelt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik