Sport

Sokként érte a Plockot a Xavi Sabaté elleni támadás

MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance
MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance

Alig két hete elképesztő jelenetek játszódtak le a kézilabda Lengyel Kupa elődöntőjében, ahol a két legjobb csapat, a Vive Kielce és a Wisla Plock csapott össze.

Kapcsolódó
Oroszlánként védte fiát a megőrült Dujshebaev
A Lengyel Kupa elődöntőjében nem mindennapi balhét csinált a Kielce kéziedzője.

A mérkőzés 19. percében Daniel Dujshebaev megsérült, mire édesapja, a Kielcét irányító Talant Dujshebaev olyan patáliát csapott az ellenfél kispadján ülőkkel és a zsüri tagjaival, hogy végül piros lappal a lelátóra zavarták, de ott is csak nehezen nyugodott meg. A meccset végül csapata két góllal megnyerte.

A múlt hétvégén aztán a Plock edzője, a korábbi magyar szövetségi kapitány és Veszprém-edző Xavi Sabaté visszatért a témára. Csapata ugyan 28-18-ra győzött a Gwardia Opole ellen, de Sabaté nem bírta megállni, hogy ne panaszkodjon a játékvezetőkre.

Edzőként nem fogadhatom el, hogy a Lengyel Kupa után brutális csapatként emlegessenek minket, és azzal vádoljanak, hogy tisztátalanul, durván játszunk

– nyilatkozata. Véleménye szerint a bírók szombaton rászálltak csapatára az általa csak szent háborúnak nevezett kupaelődöntő miatt. A játékvezetőket elfogult döntésekkel vádolta, amelyeket szerinte a kielcei meccs ellentmondásos eseményei diktáltak.

„A Gwardiával vívott mérkőzésen kilenc kétperces büntetést kaptunk. Kilencet! Emellett Przemyslaw Krajewski életében először piros lapot kapott. Edzőként ezt nem tudom elfogadni, túl sokat dolgozunk azért, hogy ilyen döntéseket hozzanak ellenünk. Remélem, hogy klubként teszünk valamit ez ügyben” – dühöngött a sajtótájékoztatón Sabaté.

Szombaton éjjel aztán a klub közleményt adott ki, amelyben bejelentette, hogy hivatalos tiltakozást nyújtott be a Lengyel Kézilabda Szövetségnél a kupaelődöntő és Talant Dujshebaev viselkedése miatt.

„Az SPR Wisla Plock klub hivatalos tiltakozást nyújtott be Talant Dujsebajev, a Lomza Vive Kielce edzőjének Xavi Sabate és klubunk játékosaival szembeni elfogadhatatlan viselkedése miatt.

Kifogásunkat fejezzük ki minden olyan viselkedés ellen, amely agresszív reakciókat váltott ki a mérkőzés résztvevőiből. A Sabate edző elleni verbális támadás példátlan esemény és sokk számunkra

írta a klub.

Lengyel források szerint Dujshebaevet biztosan megbüntetik a viselkedéséért, de a fegyelmi bizottság egyelőre nem tudott összeülni, ugyanis több tagja is koronavírussal bajlódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik