Sport

Három nap szabadságot kapott Hosszú Katinka legyőzéséért

SzPress
SzPress

Kilencéves úszópályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta a szombaton zárult országos bajnokságon a 15 éves Veres Laura, aki a 200 gyors döntőjében Hosszú Katinkát is megelőzve lett első.

Kapcsolódó
Milák újabb országos csúcsa, Hosszú a régi önmagát érezte
Két elég komoly meglepetés is volt az országos bajnokságon szombaton. Sós Csaba két számban kitolta a csapathirdetést.

Bombameglepetésről csak azért nem lehet beszélni, mert a háromszoros olimpiai bajnokot az úszók februári felkészülési versenyén egyszer már legyőzte. Akkor és most is egyéni csúcsot kellett javítania, amelynek köszönhetően beúszott a májusi budapesti Európa-bajnokságra készülő válogatottba, de felkerült a neve az olimpiai indulásra esélyesek listájára is.

„Nehéz eldönteni, hogy az országos bajnokság után minek örüljek a legjobban-, de ha rangsort kellene készítenem, az első helyre a pénteki 1:59.14 perces egyéni csúcsom kerülne, amihez a 200 gyors szombati döntőjében is közel kerültem” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Veres Laura.

Az eredményeim most jobban boldogítanak, mint példaképem, Hosszú Katinka legyőzése, de azért azt sem fogom elfelejteni, hogy a felnőtt bajnokságon először sikerült az első helyen végeznem.

Versenyzőtársaival együtt Laura is csodálattal figyelte a bajnokságon hat aranyérmet begyűjtő Milák Kristóf diadalmenetét, aki a 200 pillangón elképesztő úszással minden idők második legjobb eredményét érte el.

„Milák fantasztikus úszó, elképesztő képességekkel, hihetetlen munkabírással. Próbálok valamit ellesni a titkából, eltanulni tőle, hogy mikor milyen iramot választ és hogyan osztja be az erejét. Egyelőre ég és föld a különbség közöttünk, de mivel én még csak 15 éves vagyok, hiszek a fejlődésemben és abban is, hogy az a kemény munka, ami most egyéni csúccsal és országos bajnoki aranyéremmel ajándékozott meg, a jövőben is jól fog fizetni.

Az edzőmtől három nap szabadságot kaptam, aztán folytatódik a nagy menetelésem, amiből a lehető legtöbbet szeretném kihozni.

– mondta befejezésül Veres Laura, aki elárulta, hogy a 200 gyors megnyerése után a legyőzöttek közül az első között az Európa-bajnok Verrasztó Evelyn gratulált neki, Hosszú Katinka viszont nem fejezte ki az elismerését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik