Sport

Világbajnok játékosa is elhagyja a Szegedet

Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP

A világ- és kétszeres Európa-bajnok spanyol Joan Canellas nyáron távozik a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatától, és a svájci Kadetten Schaffhausen játékosa lesz. A szegedi klub honlapjának csütörtöki beszámolója felidézi, hogy Canellas 2018 nyarán érkezett a csapathoz, amellyel egy évvel később Magyar Kupát nyert.

Eddig 58 bajnoki mérkőzésen 142 gólt szerzett, a Bajnokok Ligájában 108 találatnál jár.

A Bartók Donátot is foglalkoztató Kadetten Schaffhausen honlapja szerint az átlövőként is bevethető 34 éves kézilabdázó szerződése két idényre szól. Jelenleg a svájci együttesben szerepel a 247-szeres válogatott Császár Gábor is, ám ő idén nyáron az Amicitia Zürichbe igazol.

Kapcsolódó

A 191-szeres válogatott Canellasnak a világbajnokságokról két bronz, az Európa-bajnokságokról pedig egy ezüst- és egy bronzérme is van, 2017-ben pedig Bajnokok Ligáját nyert. Korábban a Barcelona, a Ciudad Real, az Atlético Madrid, a Hamburg, a THW Kiel és a Vardar Szkopje együttesét erősítette.

Szegedről a spanyol irányítón kívül a cseh jobbátlövő, Stanislav Kasparek is távozik idén nyáron, ő a fehérorosz Meskov Breszt együttesébe igazol. Mindkét játékosnak lejár a szerződése jelenlegi klubjánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik