Sport

Az egyik kedvenc ellenfelüket kapták női kéziseink a vb-selejtezőben

MTI/Illyés Tibor
MTI/Illyés Tibor

Az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott Olaszországgal találkozik a decemberi, spanyolországi világbajnokság áprilisi selejtezőjében. A párharcok első mérkőzéseit április 16-17-én, a visszavágókat április 20-21-én rendezik.

A hétfői, bécsi sorsoláson azt is eldőlt, hogy a magyar együttes az első találkozót hazai pályán, a visszavágót idegenben játssza.

A magyar és az olasz csapat eddig öt alkalommal találkozott, és az összes meccset a magyarok nyerték. Nem ez az első eset, amikor világbajnoki selejtezőn összekerült a két válogatott: az 1997-es németországi tornára éppen az olaszok elleni kettős győzelemmel jutott ki a magyar együttes, írja az MTI.

Kapcsolódó
Az olimpiáról döntő meccs túl sokat kivett érzelmileg a kéziválogatottból
Ettől még Elek Gábor szerint nem kellett volna hattal kikapni az oroszoktól.

Az idei lesz az első világbajnokság, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt. A tornának december 2-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad otthont.

A 25. női vb-n összesen 16 európai válogatott szerepelhet. A házigazda spanyolok, a címvédő hollandok, továbbá a tavaly decemberi Európa-bajnokságon elődöntős horvátok, dánok, franciák és norvégok már tagjai a mezőnynek. Ázsiából hat, Afrikából négy, Dél- és Közép-Amerikából három, Észak-Amerikából és a Karibi-térségből egy, Óceániából pedig szintén egy csapat jut majd ki a tornára. A nemzetközi szövetség fenntart egy vagy két szabadkártyát, attól függően, hogy valamelyik óceániai válogatott az Ázsia-bajnokságról kvalifikál-e a világbajnokságra.

Az európai párosítások a vb-selejtezőben

Magyarország-Olaszország
Törökország-Oroszország
Csehország-Svájc
Szlovénia-Izland
Szlovákia-Szerbia
Ukrajna-Svédország
Ausztria-Lengyelország
Románia – Észak-Macedónia
Portugália-Németország
Montenegró-Fehéroroszország

 

A párharcok győztesei jutnak ki a világbajnokságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik