Sport

Szerződése aláírása után bocsánatot kért a szurkolóktól a Szeged új átlövője

A keddi orvosi vizsgálatokat követően a Bajnokok Ligája-szezon végéig szóló szerződést kötött a rutinos jobbátlövővel, Marko Vujinnal a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata.

Kapcsolódó
Zácsik pénteki tesztje még kétes volt, de kedden csatlakozhatott a kéziválogatotthoz
Azt nem tudni, hogy Elek Gábor szövetségi kapitány mikor teheti meg ugyanezt.

A szerb játékos szerződtetése igazán pikáns, hiszen 2006 és 2012 között a Veszprém játékosaként több alkalommal nem megfelelő módon viselkedett a Szeged elleni mérkőzéseken.

A legemlékezetesebb botránya a 2008. március 12-én lejátszott 28-28-as döntetlennel véget ért rangadó volt, amikor a hajrában hetesből fejbe lőtte Puljezevics Nenadot, amiért azonnal pirosat kapott, de az elégtételre szomjazó kapust is végleg kiállították.

Tudom, hogy a jelenlétem mit jelent a szurkolók számára. Sajnálom, éretlenül viselkedtem, fiatal voltam, nem volt sportemberhez és a két csapathoz méltó, éppen ezért szeretnék elnézést kérni a szegedi szurkolóktól is.

A Szeged mezében minden erőmmel azon leszek, és csak arra szeretnék koncentrálni, hogy a Bajnokok Ligájában továbbjutáshoz segítsem a csapatot és végre örömet is adhassak a szurkolóknak” – idézte a klub hivatalos honlapja.

Juan Carlos Pastor edző azt mondta, Luka Stepancic sérülése miatt mindenképpen szükségük volt egy azonnal bevethető, tapasztalt játékosra a jobbátlövő poszton.

„Marko Vujin erősítést jelent, érkezésével bővülnek a lehetőségeink, és nekünk az most a legfontosabb, ami szurkolóinknak is: a lehető legjobb eredményt elérni a BL-ben is” – tette hozzá.

Az EHF idei szabályozása alapján a csapatok nevezhetnek szezon közben egy olyan játékost, aki már más csapatban is pályára lépett a BL aktuális kiírásában. Vujin a szabályozások értelmében kizárólag a nemzetközi kupában léphet pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik