Sport

Fucsovics alaposan bekezdett Dohában is

Koen Suyk / ANP / AFP
Koen Suyk / ANP / AFP

Fucsovics Márton sikerrel vette az első fordulót, és bejutott a nyolcaddöntőbe az 1,1 millió dollár (333 millió forint) összdíjazású dohai kemény pályás férfi tenisztornán, írta az MTI.

Kapcsolódó
Fucsovics kikapott a döntőben a világranglista nyolcadikjától
Nem tudta megszakítani Rubljov nagy sorozatát, az orosz zsinórban a negyedik ATP 500-as versenyét nyerte.

A világranglista 46. helyezettje nem sokat pihenhetett múlt heti, rotterdami menetelése óta, ahol a selejtezőből indulva bejutott a vasárnapi döntőbe, de végül kikapott az orosz Andrej Rubljovtól.

A nyíregyházi teniszező kedden Dusan Lajoviccsal (27.) csapott össze. A szerb 3:3-nál elvette a magyar adogatását, aki viszont rögtön visszabrékelt, majd 6:5-nél három szettlabdát elszalasztott. Ennek ellenére nem roppant meg, és a játszmát lezáró rövidítésben hamar 4-1-re ellépett, végül pedig 55 perc alatt szettelőnybe került.

A folytatásban a 29 éves magyar három bréklabdát hárított adogatóként, majd másodszor is sikerült elvennie a sokat bizonytalankodó belgrádi riválisának szerváját. Lajovic ezután már nem jutott el bréklehetőségig, Fucsovics pedig fogadóként nyerte meg a meccset úgy, hogy mérkőzéslabdánál kiváló ritörnt ütött, melyet az ellenfél csak a vonalon kívülre tudott továbbítani. A találkozó 1 óra 40 percig tartott.

„Őszintén szólva cseppet sem állt távol tőlem, hogy lemondom az egész versenyt. De aztán úgy döntöttem, hogy itt készülök fel Dubajra. Igazán nem voltam fáradt… De komolyra fordítva a szót, hétfőn átrepültünk Dohába, ami közel hétórás út, és megint a hajnali órákban kerültem ágyba. Hál’ istennek volt annyi időnk, hogy ütögessek egy keveset, és mire feleszméltem, már újra a pályán álltam egy cseppet sem könnyű top 30-as játékossal szemben. Ennyi gyűrődés után nem maradt más választásom, mint megverni őt” – nyilatkozta az MTI-nek Fucsovics Márton, aki a nyolcaddöntőben a selejtezőből indult, 24 éves Lloyd Harrisszel (84.) csap össze.

A dél-afrikai 2 óra 25 perces csatában búcsúztatta a háromszoros Grand Slam-bajnok svájci Stan Wawrinkát (20.). A magyar és a dél-afrikai játékos eddig egyszer találkozott, 2019-ben a kínai Csengtuban az ellenfél nyert három szettben.

ATP-torna, Doha, 1. forduló (a 16 közé jutásért)

Fucsovics Márton – Lajovic (szerb) 7:6 (7-3), 6:3
Harris (dél-afrikai) – Wawrinka (svájci, 7.) 7:6 (7-3), 6:7 (6-8), 7:5
Dzsaziri (tunéziai) – Gombos (szlovák) 6:2, 7:5
Evans (brit) – Chardy (francia) 6:4, 1:6, 6:2
Pospisil (kanadai) – O’Connell (ausztrál) 6:3, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik