Sport

Szkopjén át vezethet a Veszprém útja a BL-negyeddöntőbe

Ina Fassbender / AFP
Ina Fassbender / AFP

A Telekom Veszprém az északmacedón Vardar Szkopje, a MOL-Pick Szeged pedig a címvédő német THW Kiel csapatával játszik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A Veszprém hazai pályán, a Szeged idegenben játssza a visszavágót.

A csoportkör utolsó, csütörtöki játéknapján eldőlt, hogy a szegediek az A csoport hatodik helyén végeztek hat győzelemmel és nyolc vereséggel, ám ezek közül egy siker és két vereség az elmaradt meccsek miatt nem a pályán, hanem az európai szövetség (EHF) döntése nyomán született.

Kapcsolódó

Az már korábban eldőlt, hogy a Veszprém a B csoport második helyen zár kilenc győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel, ezek közül egy döntetlen szintén az EHF döntése nyomán született.

Kapcsolódó

A magyar válogatott jobbátlövő Máthé Dominik norvég csapata, az Elverum a mostani idényben még százszázalékos Barcelonával játszik a nyolcaddöntőben. Leimeter Csaba együttese, a csoportkört pont nélkül záró horvát PPD Zagreb ellenfele a német Flensburg lesz.

A párharcok első mérkőzéseit március 31-én és április 1-én, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik.

A csoportkör végeredménye:

A csoport:
1. SG Flensburg-Handewitt (német) 21 pont, 2. Paris Saint-Germain (francia) 19, 3. Lomza Vive Kielce (lengyel) 19, 4. Meskov Breszt (fehérorosz) 15, 5. FC Porto (portugál) 12, 6. MOL-Pick Szeged 12, 7. Vardar Szkopje (északmacedón) 9, 8. Elverum HB (norvég) 5

B csoport:
1. Barcelona (spanyol) 28 pont, 2. Telekom Veszprém 20, 3. THW Kiel (német) 16, 4. Aalborg HB (dán) 14, 5. Motor Zaporizzsja (ukrán) 14, 6. HBC Nantes (francia) 12, 7. RK Celje PL (szlovén) 8, 8. PPD Zagreb (horvát) 0

Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak.

 

A nyolcaddöntő párosítása:
Vardar Szkopje – Telekom Veszprém
MOL-Pick Szeged – THW Kiel
FC Porto – Aalborg HB
RK Celje PL – Paris Saint-Germain
Motor Zaporizzsja – Meskov Breszt
HBC Nantes – Lomza Vive Kielce
Elverum HB – Barcelona
PPD Zagreb – Flensburg-Handewitt

A kiemelt képen David Davis, a Veszprém edzője látható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik