Sport koronavírus

„Kár érte, de az élet néha ilyen” – a vb alatt lett koronavírusos az aranyesélyes

FABRICE COFFRINI / AFP
FABRICE COFFRINI / AFP

Pozitív lett a koronavírustesztje Halvor Egner Granerudnak, a németországi Oberstdorfban zajló északisí-világbajnokságon szereplő norvég válogatott síugró kiválóságának. A norvég szövetség szerdai közleménye szerint a 24 esztendős sportoló nagyon csalódott, de jól érzi magát, a tünetei enyhék, írja az MTI.

„Ez is bizonyítja, hogy óvatosnak kell lenni. Mindent elkövettem, hogy ne fertőződjek meg, mégis megtörtént. Ez természetesen azt is jelenti, hogy a világbajnokság számomra véget ért.

Kár érte, de az élet néha ilyen.

Most az a legfontosabb, hogy újult erővel térjek vissza” – írta Instagram-oldalán a sportoló.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Halvor Egner Granerud (@halvorgranerud) által megosztott bejegyzés

A nagysáncon és a csapatversenyben is esélyesnek tartott Granerud a világbajnokság hátralévő eseményein már nem indulhat, az ugyanakkor még nem derült ki, hogy az ő fertőzöttsége hogyan és mennyiben érinti a norvég síugró-válogatott további szereplését.

Granerud a világkupa mostani szezonjában 11 győzelmet aratott, ezzel toronymagasan vezeti az összetett pontversenyt. Vasárnap ezüstérmes volt a vb-n a vegyescsapatok versenyében, szombaton normálsáncon negyedik lett.

Nem sokkal a norvég szövetség közleménye után az olasz válogatott vezetői bejelentették, hogy a teljes csapatukat visszaléptetik a világbajnokságtól, mivel a legutóbbi tesztek során több stábtagnál is kimutatták a fertőzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik