Sport

Fucsovicsot kicsit megkínozták a rotterdami szervezők

David Gray / AFP
David Gray / AFP

Fucsovics Márton éjszakába nyúló csatában bejutott a második fordulóba az 1,12 millió euró (403,5 millió forint) összdíjazású, rotterdami keménypályás férfi tenisztornán, írta az MTI.

Kapcsolódó
Egy 19 éves teniszező olyan bravúrt csinált, amire 17 éve nem volt példa
Megkapta a lehetőséget, és élni is tudott vele!

A hétvégi selejtezőből két győzelemmel főtáblára jutott világranglista-59. magyar játékos hétfőn este az amerikai Reilly Opelkával találkozott, pályafutása során először. A 38. helyen álló michigani óriás a férfi mezőny legmagasabb tagja a maga 211 centiméterével, és főként bombaerős szerváira épít a meccseken.

Az Ahoy csarnok pályáján a tenyeressel hatékonyan irányító ellenfél 2:0-lal kezdett, ám a magyar Davis-kupa válogatott vezérének rögtön sikerült a lehetetlennek tűnő feladat, és elvette Opelka adogatását (2:2). Innentől néhány ütéses labdamenetekkel jutottak el a rövidítésig, melyben végig Fucsovics volt fölényben, és riválisán egy 230 kilométer/órás ász sem segített.

A folytatásban a nyíregyházi teniszező 3:2-nél két bréklabdát elszalasztott, majd stabil szervajátékokat követően a második játszma is tie-breakbe torkollott. Ebben ezúttal az amerikai volt jobb, így 1 óra 53 perc elteltével – ekkor már éjjel fél egyre járt az idő – jöhetett az utolsó felvonás.

A harmadik szett ugyancsak kevés esélyt tartogatott a fogadóknak, mindketten fegyelmezetten hozták az adogatásokat, miközben a 29 éves magyar játékos hatodszor is hiába próbálta átemelni hatalmas termetű ellenfelét. A mérkőzést lezáró újabb rövidítésben Fucsovics néhány bravúros ütést is bemutatott, s végül 2 óra 50 perc elteltével ő fogadhatta riválisa gratulációját a hálónál.

Fucsovics a nyolcaddöntőben az ötödik kiemelt Roberto Bautista Aguttal (13.) – aki tavaly a rotterdami nyitókörben búcsúztatta őt – vagy a szintén spanyol Alejandro Davidovich Fokinával (51.) találkozik.

ATP-torna, Rotterdam, 1. forduló (a 16 közé jutásért)

Fucsovics Márton – Reilly Opelka (amerikai) 7:6 (7-2), 6:7 (4-7), 7:6 (7-4)
Nishikori (japán) – Auger-Aliassime (kanadai, 7.) 7:6 (7-4), 6:1
Norrie (brit) – Baszilasvili (grúz) 6:0, 6:3
Murray (brit) – Haase (holland) 2:6, 7:6 (7-2), 6:3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik