Sport

„Hogyan búcsúzzak el a testvéremtől?” – csapattársa megható üzenetben emlékezett a tragikus sorsú kézikapusra

Jonathan NACKSTRAND / AFP
Jonathan NACKSTRAND / AFP

Nemcsak a kézilabdavilágot, hanem az egész sporttársadalmat megrázta Alfredo Quintana halálhíre. A Bajnokok Ligája-szereplő Porto kubai születésű, portugál válogatott kapusa hétfőn, edzés közben kapott szívrohamot, négy nappal később pedig elhunyt. 32 éves volt.

Kapcsolódó
Edzésen szívrohamot kapott, napokkal később meghalt a portugál kézilabda-válogatott kapusa
A Porto játékosa, Alfredo Quintana a hétfői edzésen kapott szívrohamot.

A klubok és a sportolók is búcsút vettek Quintanától, de talán a legszívbemarkolóbb sorokat Victor Iturriza írta, aki több volt, mint csapattárs – az egyik legközelebbi barátja volt a kapusnak.

„Nem tudom szavakba önteni azt, amit most érzek, mint ahogy azt sem, hogy mit jelentetté nekem.

Hogyan búcsúzzak el a testvéremtől?

Egy harcostárstól? Aki mindannyiunk barátja volt? Az élet már nem lesz ugyanaz nélküled, de abban biztos lehetsz, hogy az emlékedet megőrizzük. Élni fogsz mindenkiben, akinek megadatott, hogy ismerhessen téged. Biztos vagyok benne, hogy figyelsz majd ránk, a védőangyalunk leszel. Nem felejtem el az ígéretemet sem: akárhol is leszel, vigyázok a szeretteidre. Viszlát, testvér” – írta az Instagram-oldalán egy közös kép mellé Iturizza, aki szintén Kubában született.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Victor Iturriza (@victoriturriza04) által megosztott bejegyzés

Quintana, aki március 20-án lett volna 33 éves, a többi közt hat bajnoki címet nyert a Portóval, a portugál válogatottban 2014-től haláláig 56 mérkőzésen játszott. Klubja, a Porto egy megható videót tett közzé, valamint egy képet, amin Quintana meze van kifeszítve a Porto csarnokában, míg a kapu mögötti lelátórész összes székére a kapus mezét húzták rá.

„Az otthonod. Mindörökké” – üzenték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik