Sport

Kovacsics, Dzsudzsák és Hanga is megmutatja, hogyan kell csinálni

Claus Fisker / Ritzau Scanpix / AFP
Claus Fisker / Ritzau Scanpix / AFP

Az iskoláskorú gyerekek aktivizálására újra elindítja online játékát a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ). A nyolc sportágban, egyenként tizenkét kihívással induló Diákolimpia GameTime2 a felfüggesztett versenyeket, többek között a Diákolimpiát igyekszik pótolni.

A kihívásokat ezúttal is kiváló élsportolók mutatják be, többek között Dzsudzsák Balázs, Hanga Ádám, Baji Balázs, Ligetvári Patrik, Kovacsics Anikó, Lukács Viktória és az MDSZ elnöke, Balogh Gábor is.

A játék ezúttal a Diákolimpia® versenyrendszeréhez igazodik, vagyis 3-3 körzeti, megyei és országos gyakorló feladatot, illetve minden szinthez kapcsolódóan egy-egy összetettebb feladatot tartalmazó döntőt kell teljesíteni a diákoknak, és a teljesítésekről szóló videókat fel kell tölteni a program weboldalára.

A leglelkesebb résztvevő diákok, a legtöbb tanulót bevonó pedagógusok ezúttal pontokat gyűjthetnek, amelyeket sportszerekre, sportruházatra és elektronikai eszközökre válthatnak be. A kihívások a Diákolimpia III-IV. korcsoportjának életkorához (10-14 év) igazodnak, így a játékban hivatalosan ez a korosztály tud részt venni, hiszen az ezekben a korcsoportokban induló tanulók rendszerint az összes diákolimpiai résztvevő mintegy felét teszik ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik